- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Joanikije: Kosovo i Metohija - srpsko ognjište koje nećemo ostaviti

© Sputnik / Lola ĐorđevićMitropolit Joanikije
Mitropolit Joanikije - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2024
Pratite nas
Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije istakao je danas, na praznik Cveti, služeći liturgiju na temeljima manastira Zlatica u Podgorici da je Kosovo i Metohija "staro srpsko ognjište koje Srbi neće ostaviti".
Joanikije je pozdravio decu sa KiM koja su prisustvovala liturgiji.
"S nama su deca sa raspetog, ali svetog Kosova i Metohije i uvek nam donesu radost. Kosovo i Metohija je naše staro srpsko ognjište, koje ne zaboravljamo i zaboraviti i ostaviti nećemo", poručio je Joanikije, prenosi Tanjug pisanje Srne.
Naveo je da, "iako se množe iskušenja", narod iz Crne Gore i "drugih srpskih zemalja" ne zaboravlja Kosovo i Metohiju, nego redovno ide i posećuje ga kao i Jerusalim, "daje podršku stradalnom srpskom narodu i braći, naročito sveštenstvu, monaštvu i deci na Kosovu i Metohiji".
"Svetinje na Kosovu i Metohiji privlače mnogo naroda, ne samo naš, nego i sve one koji se interesuju za duhovnost i kulturu", rekao je mitropolit Joanikije.
Praznik Cveti obeležava se u znak sećanja na poslednji, carski i svečani ulazak Isusa Hrista u sveti grad Jerusalim, i na poslednju nedelju njegovog života.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala