- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bio najbolji fudbaler Mundijala – sada postaje teniser

© AFP 2023 / HEULER ANDREYDijego Forlan
Dijego Forlan - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2024
Pratite nas
Dijego Forlan, proslavljeni urugvajski fudbaler, odlučio je da se oproba u tenisu, a južnoamerički mediji prenose da će on igrati na ITF turniru koji se u junu održava u Limi.
Nije neobično da fudbaleri, košarkaši, teniseri, vole da se oprobaju u drugačijim sportovima, ali to čine uglavnom samo zabave radi, što nije slučaj sa Dijegom Forlanom.
Urugvajski fudbaler poznat po tome što je poneo laskavu titulu najboljeg igrača na Mundijalu u Južnoj Africi 2010. godine karijeru je završio pre pola decenije, ali samo fudbalsku.
Južnoamerički mediji preneli su da će 44-godišnji Forlan igrati na ITF teniskom turniru koji se održava od 15. do 22. juna u Limi. Turnir je namanjen igračima starosti 30-85 godina.
Proslavljeni fudbaler je trenutno 916. teniser sveta na ITF rang listi, što znači da se već neko vreme takmiči. O ljubavi prema tenisu je pričao i tokom karijere, a jednom prilikom otkrio je i da je trenirao od osme do 16. godine.
Trudio se kada god je mogao i dok je jurišao za fudbalskom loptom, da makar rekreativno juriša i za teniskom. Zanimljiva je i anegdota koju ima sa Rudom van Nistelrojom, holandskim fudbaler, iz perioda dok su obijica igrali za Mančester junajted.
„Van Nistelroj me je izazvao da igramo i on je igrao malo tenisa, ali nije znao da ja nisam početnik. Bila je atmosfera takva da su i menadžer i direktori došli da gledaju. Ser Aleks je rekao da je znao da sam igrao ranije i uložio je novac na mene. Pobedio sam u meču i Aleks je takođe osvojio novac“, pričao je Forlan.
Urugvajski fudbaler karijeru je počeo igrajući za Independijente, zatim je otišao u Mančester junajted, a sledile su seldibe u Viljareal, Atletiko Madrid, Inter, Internasional, Serezo, Penjarol, Mumbaj i Kič.
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2024
SPORT
Veliko iznenađenje u Madridu – ali i pobede Rubljova i Alkarasa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala