- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Epilog incidenata u Leskovcu – suspenzija i kazna za Zvezdu /video/

© Sputnik / Valeriй MelьnikovRukometna lopta
Rukometna lopta - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2024
Pratite nas
Sportski direktor RK Crvena zvezda Ognjen Kajganić suspendovan je na godinu dana, a klub je novčano kažnjen zbog odlaska igrača sa terena u Leskovcu, tokom duela sa Dubočicom.
Utakmica Dubočice i Zvezde je privukla veliku pažnju u prethodnom periodu zbog sukoba igrača, ali i zvaničnih lica.
Meč je prekinut u 45. minutu odlukom Zvezde da napusti teren zbog čega je izrečena kazna od 350.000 dinara, a uz Kajganića suspendovan je i trener Nedeljko Matić – na 15 dana.
Kažnjen su i iskusni rukometaši Zvezde, Miloš Bujišić i Dušan Andrejević sa jednim mečom pauze, a to su već odradili u petak uveče u Šumicama, kada je klub iz Ljutice Bogdana, bez dvojice ključnih igrača, poražen od Radničkog iz Kragujevca – 29:30.
Zvezda ima pravo na žalbu u roku od osam dana. Utakmica nije još registrovana, ali će sigurno Dubočici da budu upisana dva boda, odnosno 10:0 za Leskovčane, a videćemo da li crveno-belima sledi oduzimanje bodova.
Podsetimo, kod rezultata 25:22 za Duboičicu, posle oštrog faula nad pivotmenom Zvezde Andrejevićem, došlo je do koškanja na terenu, ali i na klupi. Haos su doprineli i sporne odluke sudijskog para Mošorinski-Pandžić. Gosti su uši u verbalni rat sa gledaocima. Bilo je svega, a na kraju je Kajganić odlučio da pošalje igrače u svlačionicu i meč nije nastavljen.
“Ovo je moralo jednom da se dogodi, da pukne, da se kaže dosta ovakvom ponašanju sudijske organizacije. Mi više nećemo da trpimo vređanje našeg trenera, nadmeno i bezobrazno ponašanje sudija tokom utakmice. Profesionalci smo, živimo od ovoga. Delegata smo u više navrata upozorili da ako sudijski par nastavi sa ovakvim suđenjem, nećemo ostati do kraja na terenu”, rekao je Kajganić posle utakmice.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala