- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Olgi ponestalo goriva za pobedu sezone

© AFP 2023 / EMMANUEL DUNANDOlga Danilović
Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2024
Pratite nas
Olga Danilović, srpska teniserka, poražena je u borbi za treće kolo turnira u Madridu od 13. igračice na VTA listi Danijel Kolins iz Amerike posle tri seta velike borbe - 6:4, 4:6, 6:7.
Bila je Olga Danilović autsajder protiv Danijel Kolins koja igra najbolji tenis u karijeri, ali mlada Srpkinja već od početka odavala je potpuno drugačiji utisak.
Prva je Olga pripretila brejkom, a potom prva i napravila brejk. Vratila je protivnica prvi, ali to nije sprečilo srpsku teniserku da napravi i drugi!
Nije lako Danilovićeva mogla da završi set, pružala je snažan otpor 15. teniserka sveta, spasila je dve set loptu, ali srpska teniserka iskoristila je treću i povela.
Puna samopouzdanja, sigurnija i previznija bila je Olga i u takvom ritmu nastavila je da igra i u drugom setu u kom je odmah napravila brejk u prvom gemu.
Pomagalo joj je u tim trenucima Kolins koja je sve više nizala greške pa je tako Olga lako potvrdila brejk. Mirnoća u igri i strpljivost gradili su poene talentovane Srpkinje koja se za sve pitala na terenu.
Nije odustajala od udaraca sa osnovne linije i od toga da ona bude ta čija je inicijativa, a 15. teniserka sveta samo je nastavila da šalje loptice u aut. Jedino što je Amerikanki u tim trenucima pomagalo bio je servis kojim je uspela da spasi dve nove brejk lopte Danilovićeve.
Međutim, ti servisi doneli su jo još nešto. Bila je ljuta na sebe i morala je da počne da udara agresivnije, a to joj je vratilo samopouzdanje i hrabrost pa je tako vratila brejk. Bolji ritam Amerikanke srećom nije uslovio pad Srpkinje pa je tako Olga samo nastavila da igra najbolje što je mogla.
Duplom greškom protivnice Danilovićeva je dobila priliku da napravi novi brejk, ali nije je iskoristila. Izborila se potom za još jednu šansu, ali nije mogla ni nju da materalizuje posle čega je Kolins osvojila gem.
Napadala je sve snažnije američka teniserka i na kraju uspela da napravi brejk kojim je došla do seta.
Odlučujući period meča je rešen tek u taj-brejku, imala je Olga pre toga šansu da završi duel i plasira se dalje, ali nije uspela da potvrdi brejk što joj je potpuno oduzelo snagu i omogućilo iskusnoj Amerikanki da preokrene duel u svoju korist.
Olga je sprečila čak pet meč lopti u dodatnom vremenu, ali nije uspela da preuzme inicijativu što je značilo pobedu Kolinsove sa 10:8 u taj-brejku.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala