- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ko je sada „kraljević“, a ko „prosjak“? /video/

© AFP 2023 / JONATHAN DANIELLebron Džejms i Nikola Jokić
Lebron Džejms i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2024
Pratite nas
Nije Nikola Jokić nikada bio voljan da uveseljava mase, takav je kakav jeste, još od vremena provedenog u Megi. I kao takav nastavlja da dominira na svakom terenu, ali i da se na nekakav karmički način sveti onima koji su želeli da ga unize.
Jedan od takvih je Lebron Džejms, samoproglašeni „kralj košarke“ kome će, po svemu sudeći Jokić sa svojom družinom iz Denvera završiti karijeru bez još jednog pokušaja napada na NBA titulu.
Denver ima 3-0 protiv Lejkersa u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige i još jedna pobeda nedostaje za metlu.
Bila bi to 12. uzastopna od momenta kada je Džejms želeo da ponizi Jokića – u februaru prošle godine kada ga je kao dvostrukog dobitnika MVP priznanja za najboljeg igrača lige ostavio poslednjeg u izboru za petorke na Ol-star utakmici.
Čekao je i čekao Jokić da ga neko prozove i izabere u ekipu, ostao je poslednji na stolicama i na kraju je sam ustao i prišao Lebronovom timu jer je drugi sastav već bio popunjen.
U svom stilu se nasmejao i potapšao Džejmsa po ramenu koji se uživeo u ulogu „konferansijea“ i nije previše pažnje obratio na srpskog košarkaša.
Sada to mora, Jokićev Denver je od tog momenta upisao 11. uzastopnih pobeda nad Lejkersima i ima šansu da ih „počisti“ na svom putu ka odbrani NBA titule.
Lebron, sa druge strane, buni se na sudije, saigrače, stručni štab, upravu, maltene na sve oko sebe – osim na sebe i u najavi je scenario da će i za narednu sezonu „prositi“ od svih njih pažnju i priliku da još jednom napadne NBA titulu. Neće mu biti lako.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala