- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kraj za Srbe u Madridu – Kecmanović stao pred Rudom

© Sputnik / Lola ĐorđevićMiomir Kecmanović
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2024
Pratite nas
Miomir Kecmanović zaustavljen je u drugom kolu Mastersa u Madridu od Norvežanina Kaspera Ruda – 6:4, 6:1, u meču koji je bio izuzetno uzbudljiv, bez obzira što to na prvi pogled ne potvrđuje pet osvojenih gemova srpskog tenisera.
Jasno je da je Rud kao šesti igrač na ATP rang-listi imao ulogu apsolutnog favorita protiv 60 pozicija slabije rangiranog Beograđanin, i baš to je motivisalo Kecmanovića da ga poprilično namuči u prvom setu koji je trajao 45 minuta.
Revija brejkova obeležila je prvi set, čak pet u deset odigranih gemova.
Dvoboj Kecmanovića i Ruda upravo je startovao „krađom“ servisa za koju se postarao Srbin. Odmaj je oduzeo servis Norvežaninu i usledila je potvrda brejka.
Naredna čak četiri gema, samim tim i dva brejka, priredio je iskusni Kasper Rud – 2:4.
Usledio je ribrejk Kecmanovića, a ubrzo se stiglo i do rezultatskog poravnanja – 4:4 i to bez izgubljenog poena srpskog tenisera.
Imao je zatim Kecmanović dve brejk šanse, ali se nije dao Rud. Ne samo što je šesti reket sveta uspeo da odbrani dva naleta Srbina, već je u narednom gemu uspeo da se izbori za brejk, ujedno i set loptu i na taj način je došao do kapitalne prednosti.
Takav epilog nesumnjivo je uticao na psihološki momenat Miše, koji u nastavku meča samo povremeno prikazivao igru iz prvog seta.
Rud je u ranoj fazi drugog seta uspeo da tome servis Kecmanoviću i da povede 2:0. Ribrejk Miše bio je sve što će 66. igrač na ATP listi uspeti do kraja susreta. Čak pet u nizu gemova osvojio je Kasper Rud za plasman u šesnaestinu finala Mastersa u Madridu, gde ga čeka Britanac Kameron Nori.
Eliminacijom Miomira Kecmanovića Srbija je ostala bez predstavnika u Madridu u obe konkurencije. Ranije danas eliminisan je Hamad Međedović, a pre toga Dušan Lajović, kao i Olga Danilović.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2024
SPORT
Nova promena i staro lice u Novakovom timu /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala