- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: Ako SAD konfiskuju ruske aktive, naš odgovor neće biti manje bolan

© Sputnik / Ekaterina Shtukina / Uđi u bazu fotografijaDmitrij Medvedev
Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2024
Pratite nas
Odgovor Moskve na konfiskovanje ruskih aktiva od strane Amerike može biti samo asimetričan. Ne stoji tvrdnja da će taj odgovor biti manje bolan, rekao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.
„U vezi sa našim odgovorom na američki zakon o konfiskaciji ruskih aktiva. Očigledno da ne možemo da damo simetričan odgovor na američku drskost i besramno otimanje naših vrednosti, razlog je jasan, kod nas nema značajnije imovine američke države, uključujući novac, prava i drugu imovinu SAD“, naveo je Medvedev.
On je rekao da bi Rusija u tom slučaju mogla da donese odluku o obračunu naplate imovine privatnih lica pod jurisdikcijom Rusije.
Ruski zakon, kako je rekao, predviđa mere koje bi bile potencijalni odgovor, a to su tzv. retorzija, tj. uzvraćanje istom merom.
"Da, to je komplikovana priča jer su ta lica nastupala uglavnom kao investitori u rusku privredu i mi smo im garantovali neprikosnovenost prava na ličnu imovinu. Ali, desilo se nepredvidivo, njihova država nam je objavila hibridni rat, uključujući i pravni i sudski", zaključio je Medvedev.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala