- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Kremlj: Nema preduslova za pregovore sa Kijevom, SVO se nastavlja

© Sputnik / Natalья SeliverstovaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2024
Pratite nas
Nema nikakvih preduslova za pregovore sa Kijevom zbog njihovog stava o tome i zato se specijalna vojna operacija nastavlja, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
"Za sada u ovom trenutku nema nikakvih preduslova za pregovore, jer svima je dobro poznata pozicija Ukrajini o neprihvatanju bilo kakvih pregovora. Zato se specijalna vojna operacija nastavlja", rekao je Peskov novinarima.
Portparol Kremlja je rekao i da je pritisak Londona bio glavni razlog zbog kojeg Kijev 2022. godine nije potpisao sporazum sa Moskvom na pregovorima u Istanbulu.
"Znate da je dokument bio praktično parafiran i svima je bilo poznato na osnovu onoga što su govorili učesnici tih pregovora sa ukrajinske strane šta je tačno razlog zbog kojeg su Ukrajinci odbili da nastave pregovore i da završe rad na dokumentu. To je bio direktan pritisak Londona. O tome je govorio David Arahamija, sve ostalo su spekulacije. Predlažem da se usredsredimo na prvobitne izvore", rekao je on.
Arhivska fotografija, bivši britanski premijer Boris Džonson i predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski tokom Džonsonove posete Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2023
RUSIJA
"Ne potpisujte ništa s Rusima": Kako je Džonson sprečio Kijev da prihvati zahteve Moskve za mir
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala