- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Šojgu poručio: Sprečiti neprijatelje da izazovu obojene revolucije u zemljama ŠOS

© Sputnik / Gavriil Grigorov / Uđi u bazu fotografijaMinistar odbrane Rusije Sergej Šojgu
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2024
Pratite nas
Države-članice Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) treba da obezbede stabilnost organizacije i zaštite je od spoljnih destruktivnih uticaja, uključujući pokušaje izazivanja obojenih revolucija u zemljama ŠOS, poručio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.
„Neophodno je obezbediti da se organizacija odupre pokušajima da se potkopa njeno jedinstvo, izazivanja obojenih revolucija i kriza u državama-članicama. Moramo zajednički da se odupremo želji naših neprijatelja da unište dugogodišnje veze između zemalja ŠOS, obezbedimo optimalno uvažavanje nacionalnih interesa svake zemlje-članice i da nastavimo kurs ka daljem zbližavanju“, rekao je Šojgu na sastanku ministara odbrane zemalja-članica ŠOS.
Vojna saradnja zauzima posebno mesto u međudržavnim odnosima u formatu ŠOS, istakao je on, dodajući da glavni akcenat treba da bude na razvijanju vojnih kontakata između ŠOS i ODKB.
Sa svoje strane, kineski ministar odbrane Dong Jun istakao je da saradnja vojske Kine i Rusije igra stabilizujuću ulogu u globalnim procesima u promenljivoj međunarodnoj atmosferi.
S tim u vezi, Šojgu je ocenio da saradnja Moskve i Pekinga u vojnoj sferi, zajednička operativna i borbena obuka vojske dveju zemlje daju značajan doprinos očuvanju globalne i regionalne stabilnosti.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala