- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić spremio „metlu“ za Lejkerse – 11. pobeda u nizu! /video/

© AP Photo / Mark J. TerrillNikola Jokić i Lebron Džejms
Nikola Jokić i Lebron Džejms - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2024
Pratite nas
Nikola Jokić, srpski košarkaš, predvodio je Denver Nagetse do treće pobede u prvoj rundi plej-of serije NBA lige nad Lejkersima, ukupno 11. uzastopne nad slavnim rivalom.
Aleksandra Krunić - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2024
SPORT
Aleksandra Krunić za Sputnjik: U Rusiji sam naučila da predaja nije opcija
Denver je slavio sa 112:105 u Los Anđelesu i sada se nalazi samo na pobedu od „ometlatavanja“ renomiranog protivnika i plasmana u dalje kolo plej-ofa.
Nikola Jokić je na terenu proveo 39 minuta, upisao 24 poena (9/13 iz igre, 6/7 slobodna bacanja), 15 skokova i 9 asistencija za još jedan tzv. “Sombor-dabl” (statistički učinak pri kojem mu za tripl-dabl nedostaju tek jedan skok ili asistencija). Uz to je imao i 1 ukradenu i 3 izgubljene lopte, kao i 4 lične greške.
Za razliku od prve dve utakmice serije, ovog puta nismo videli dramatičnu završnicu, ali je utakmica generalno podsećala na mnoge prošle duele ova dva tima. Lejkersi su tokom celog prvog poluvremena vodili, prednost je u nekim trenucima bila i dvocifrena, ali poučeni iskustvom, navijači Nagetsa samo su čekali kada će njihovi puleni “dodati gas” u drugom poluvremenu.
To se dogodilo krajem treće četvrtine, kada je “Zlatno grumenje” predvođeno Jokićem i Eronom Gordonom otpočelo preokret. Vođstvo Denvera je krajem trećeg perioda iznosilo i 12 poena, a sredinom četvrte četvrtine gosti su došli i do +15 i tako praktično prelomili meč.
Pored Jokića, u pobedničkom timu istakao se Eron Gordon sa 29 poena (12/18 iz igre, 5/6 slobodna bacanja), 15 skokova i 3 asistencije. Džamal Marej je ubacio 22 (8/21 iz igre, 5sk, 9as), a Majkl Porter junior je zabeležio 20 poena (8/16 iz igre) i 10 skokova. Peti starter Kentejvijus Kaldvel-Poup upisao je 5 poena.
Doprinos klupe Nagetsa bio je neznatan (tek 12 poena), ali uz ovakvu partiju prve petorke nije bio ni neophodan.
Četvrta utakmica serije takođe će se igrati u Los Anđelesu a taj duel je na programu u nedelju rano ujutru po srpskom vremenu. Pobednik serije Nagets – Lejkers u idućoj rundi plej-ofa igraće protiv boljeg iz okršaja Minesota Timbervulvs – Finiks Sans. Tim iz Mineapolisa ima prednost od 2-0 u pobedama.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala