- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva upozorava NATO: Podrivanje bezbednosti Rusije preti katastrofalnim posledicama

© Sputnik / Maxim BlinovMinistarstvo inostranih poslova Ruske Federacije
Ministarstvo inostranih poslova Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2024
Pratite nas
Moskva šalje Vašingtonu i Briselu jasne upozoravajuće signale na moguće katastrofalne posledice njihove politike usmerene na podrivanje bezbednosti Rusije, saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Nažalost, kao rezultat destruktivne politike Zapada, čije akcije nose opasnost od direktnog vojnog sukoba nuklearnih sila, ozbiljno je porastao nivo nuklearne opasnosti. S tim u vezi, šaljemo Sjedinjenim Američkim Državama i NATO jasne i nedvosmislene signale o mogućim katastrofalnim posledicama njihove politike usmerene na podrivanje bezbednosti Rusije“, ocenila je Zaharova.
Takođe je navela da „profesionalci u oblasti nuklearnog obuzdavanja ne obraćaju toliko pažnju na ranije date političke izjave, koliko na aktuelne vojne doktrine i konkretne korake nuklearnih sila da ih sprovedu“.
„Zbog toga šaljemo Zapadu neophodne signale strogo u skladu sa ruskim doktrinarnim okvirima u kojima su sveobuhvatno predstavljena pitanja pouzdanosti i efikasnosti nuklearnog i nenuklearnog obuzdavanja“, dodala je Zaharova.
Po njenim rečima, pouzdanost i efikasnost ruskog nuklearnog obuzdavanja su na neophodnom i dovoljnom nivou.
„Redovno se sprovodi resorna analiza ruskih doktrinarnih smernica kako bi se ocenilo da li odgovaraju aktuelnim pretnjama. Prema tome, pouzdanost i efikasnost ruskog nuklearnog obuzdavanja obezbeđeni su na potrebnom i dovoljnom nivou i ne bi trebalo da izazivaju ni najmanju sumnju kod bilo koga“, zaključila je Zaharova.
Pogledajte još:
Entoni Blinken - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2024
RUSIJA
Blinken o podršci Kine Rusiji: Ako Peking ne reši ovaj „problem“, mi ćemo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala