- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Bugarski ekspert: Ukrajinci su topovsko meso – potezi Kijeva otkrivaju pravo stanje na frontu

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaRuski vojnici u zoni specijalne vojne operacije u Ukrajini
Ruski vojnici u zoni specijalne vojne operacije u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2024
Pratite nas
Po načinu na koji se ukrajinske vlasti ophode prema muškarcima, može se zaključiti šta se dešava sa Ukrajincima na frontu, izjavila je bugarska istoričarka, ekspert u oblasti međunarodnih odnosa Nina Djulgerova.

„Mnogi ukrajinski vojnici na frontu su topovsko meso, jer ukrajinski generali pokazuju da nisu ni za šta u operativno-taktičkom smislu. Još jedan momenat koji oslikava ono što se događa u Ukrajini – pojavile su se informacije da ukrajinski konzulati neko vreme neće pružati usluge muškarcima starosti od 18 do 60 godina. Ideja je sledeća: vraćajte se kući i idite na front“, izjavila je Djulgerova za televiziju „Alfa“.

Kako je ocenila, namerno izvrtanje informacija povodom tih događaja navodi neke da poveruju da Ukrajina navodno pobeđuje.
„Kada slušamo političku retoriku, možemo da vidimo strašnu nekompetentnost, namerno izvrtanje informacija i formulacije koje će vas, ako niste upoznati sa situacijom na ukrajinskom frontu, naterati da kažete: 'Ura, Ukrajina pobeđuje! Mi, kolektivni Zapad i SAD završićemo sa Rusijom!'“, zaključila je ekspert.
Prethodno je Ukrajina ukinula konzularne usluge za vojno sposobne muške državljane Ukrajine koji žive u inostranstvu, osim za one za koje postoji potreba da se vrate u Ukrajinu. Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine nije komentarisalo meru, koja kako izgleda, ima za cilj povećanje broja regruta za rat protiv Rusije, prenosi Rojters.
Pogledajte još:
Ukrajinski vojnici u Zaporoškoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
Bivši šef CIA: Ukrajina više nema vojnika za front
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala