Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

U toku trilateralni sastanak delegacija Beograda, EU i Prištine u Briselu

© Foto : snimak sa ekrana/IksDirektor kancelarije za KiM Petar Petković i specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak
Direktor kancelarije za KiM Petar Petković i specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2024
Pratite nas
U Briselu je danas počeo trilateralni sastanak delegacija Beograda, Evropske unije i Prištine.
U delegaciji Beograda su brojni eksperti, a predvodi je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, delegaciju EU predvodi specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak, a delegaciju Prištine Besnik Bisljimi.
Sastanak je počeo oko 12.30 časova i na njemu će glavna tema ponovo biti odluka takozvane Centralne banke Kosova da zabrani upotrebu dinara na KiM, ali i formiranje ZSO.
Ovo je šesta runda dijaloga na kojoj bi trebalo da se razgovara o jednostranoj odluci Prištine da ukine dinarski platni promet na KiM.
Prethodni sastanak na nivou glavnih pregovarača održan je 18. aprila u Briselu, a Petković je tada rekao da je Beograd učinio apsolutno sve u nameri da pronađe rešenje povodom jednostrane i nasilne odluke Prištine da se ukine dinar i platni promet Srbije na KiM, ali da Priština ne želi da se pronađe rešenje.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala