- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruskim diplomata odbijeno učešće na svečanosti povodom oslobođenja Mauthauzena

CC BY-SA 3.0 / Wikipedia/C.Stadler/Bwag / Palata Hofburg u Beču
Palata Hofburg u Beču - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2024
Pratite nas
Ambasadi Rusije u Austriji uskraćeno je učešće na memorijalnoj ceremoniji 5. maja povodom obeležavanja oslobođenja koncentracionog logora Mauthauzen, saopštilo je rusko diplomatsko predstavništvo.
„Austrijski komitet Mauthauzen saopštio je da (još jednom) odbija zahtev zvanične delegacije Ruske Federacije i Republike Belorusije da učestvuju u tradicionalnim manifestacijama povodom 79. godišnjice oslobođenja koncentracionog logora“, navodi se u saopštenju Ambasade na Telegram kanalu.
Organizacije koje predstavljaju ruske sunarodnike u Austriji takođe su dobile preporuku da se uzdrže od učešća.
Portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova saopštila je 18. aprila da je ruska ambasada u Berlinu dobila obaveštenje da je učešće ruskih zvaničnika na svečanostima povodom godišnjice oslobođenja nemačkih koncentracionih logora nepoželjno.
Sledećeg dana, ruska diplomatska misija je objasnila da je razočarana odlukom Nemačke. Ambasada je pojasnila da apel Nemačke neće uticati na planove ruskih institucija u Nemačkoj u vezi sa 79. godišnjicom Pobede. Predstavnici Ruske Federacije dostojno će odati počast sovjetskim vojnicima koji su dali živote za oslobođanje sveta od nacizma, uveravala je diplomatska služba.
Pogledajte:
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala