- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadala pitali za Alkarasa i Sinera – on pričao o Novaku: „Moja generacija – osvojio tri Grend slema“

© AP Photo / Tertius PickardRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2024
Pratite nas
Rafael Nadal pred početak mastersa u Madridu govorio je o mladim generacijama i podsetio je na to da Novak Đoković i dalje deluje opasno jer je prošle sezone osvojio tri Grend slema.
Još jednom će Rafael Nadal ući u istoriju, ali zajedno sa Amerikandem Darvinom Blankom. Proslavljeni Španac i tinejdžer odigraće meč sa najvećom starosnom razlikom u istoriji belog sporta, a onda iznosi 21 godinu i 117 dana.
Povodom toga što se susreće sa tako mladim protivnikom Nadal je upitan kako gleda na nove generacije u tenisu i njihove uspehe. Tom prilikom „kralj šljake“ podsetio je na uspehe Novaka Đokovića.

„Ne znam šta da kažem, nemam ideju. Naravno da su oni sjajni igrači, ali istovremeno, ako sve to stavimo u drugu perspektivu, Novak Đoković je osvojio tri od četiri grend slema i igrao u još jednom finalu. On je neko iz moje generacije. Ipak, oni rade zadivljujuće stvari“, rekao je Nadal.

Istakao je „Bik sa Majorke“ da stariji teniseri i dalje imaju takmičarskog duga kao i uspeha iako je trenutno sva pažnja uglavnom usmerena na Janika Sinera i Karlosa Alkarasa.
„Igrači moje i sličnih generacija, možda imaju malo bolje brojke, ali sličan je nivo na kojem smo mi bili dugo vremena. I dalje imaju mnogo uspeha. Tenis. istina, ima nove uzbudljive šampione, ali istovremeno, stvari se nisu promenile tako mnogo“, istakao je Nadal.
S obzirom na to da igra u svojoj domovini Nadal veruje da će biti emotivan, baš kao i njegovi navijači.
„Mislim da se ljudi nadaju da će se kod mene sve rešiti i da ću nastaviti. Uvek sam bio pozitivan. Miran sam, nisam očekivao prevelike stvari. Sve je nekako prirodno, smireno. Izaću na teren, igrati, pokušati da se zabavim, na mestu na kojem sam oduvek imao velike izlive ljubavi i podrške, a ako žele da urade nešto, uradiće. Ništa ne moraju da mi dokažu, dali su mi dovoljno podrške tokom karijere“, zaključio je Nadal.
Velibor Džaro Džarovski - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2024
SPORT
Tako je balkanski „Kralj nameštaljki“ Velibor Džarovski pričao za Sputnjik o razaranju svetskog sporta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala