- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hiro je heroj, a Jović fantastičan – šok u Bostonu uz rekord Majamija /video/

© AP Photo / Doug McSchoolerNikola Jović
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2024
Pratite nas
Košarkaši Majami Hita predvođeni Tajlerom Hirom došli su do brejka protiv Bostona u drugom meču plej-ofa osmine finala NBA lige – 111:101. Heroj je bio Tajler Hiro sa 24 poena, dok je srpski reprezentativac Nikola Jović odigrao odličan meč, ubacio je 11 poena uz devet skokova, šest asistencija i tri ukradene lopte.
Šok u Bostonu, Majami je uspeo da izjednači u seriji, koja se seli na Floridu gde će biti odigrana naredna dva meča, a prvi je zakazan za noć između subote i nedelje.
U drugom meču koji je odigran iste večeri u Americi, Oklahoma je ubedljivo savladala Nju Orleans Pelikanse rezultatom 124:92 i vodi 2:0 na startu plej-of serije. Blistao je Šaj Gildžes-Aleksander sa 33 poena, tri skoka i pet asistencija.
Kada je u pitanju okršaj Seltiksa i Hita, gosti su bez prve zvezde Džimija Batlera uspeli da iznenade i da steknu prednost, jer naredna dva meča igraju pred svojim navijačima.
Keltima nije pomogla ni fantastična partija Džejlena Brauna koji je susret okončao sa 33 poena, pratio ga je Džejson Tejtum sa 28 ubačenih poena.
Blistao je s druge strane pomenuti heroj Majamija - Tajler Hiro sa 24 poena i čak 14 asistencija za nepunih 39 minuta provedenih na parketu.
Dabl-dabl učinak imao je i Bam Adebajo - 21 poen, 10 skokova, a zapaženu ulogu imao je i Kejleb Martin koji je ubacio 21 poen.
Srpski reprezentativac Nikola Jović odigrao je još jedan fantastičan meč i bio je čovek od poverenja trenera Erika Spolstre. "Kradljivac" Jović je u tri navrata uspeo da otme loptu rivalu i bio je fantastičan u defanzivnim zadacima, a košgeterski se zaustavio na 11 poena i čak devt uhvaćenih lopti za 24 minuta i 53 sekunde na parketu.
Majami je protiv Bostona uspeo da postavi novi rekord franšize u plej-ofu kada je u pitanju broj pogođenih trojki. Čak 23 puta su pogodili Jović i drugovi. Prednjačio je Tajler Hiro sa šest, pratio ga je pomenuti Kejleb Martin, koji je iz šest pokušaja čak pet puta bio precizan.
Fantastičan je bio i Jović u tom segmentu, jer je devet od 11 poena postigao van linije za tri poena, a momak rođen u Lesteru šutirao je visokih 75 odsto - 3/4.
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2024
SPORT
Nezapamćeno košarkaško saopštenje – od „grubih operacija“ do „masakra“: „Pokažite nam poštovanje“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala