- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Evroliga pokrenula postupak – Turčinu i Grcima stigao odgovor

© Sputnik / Lola ĐorđevićErgin Ataman
Ergin Ataman  - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2024
Pratite nas
Evroliga je pokrenula disciplinski postupak protiv Ergina Atamana, trenera Panatinaikosa, zbog izjava povodom suđenja na meču protiv Makabija u prvoj utakmici četvrtfinalne serije plej-ofa.
Velika bura podigla se posle utakmice Panatinaikosa i Makabija, najviše zbog trenera Ergina Atamana koji je oštro kritikovao suđenje. Grčki klub otišao je korak dalje kada su objavili saopštenje povodom suđenja, a onda je usledio odgovor Evrolige.
Organi elitnog evropskog takmičenja objavili su da je pokrenut postupak protiv turskog stručnjaka.
„Evroliga želi da izrazi razočaranje zbog izjava trenera Panatinaikosa, gospodina Ergina Atamana i samog kluba, kao i zbog nekih drugih dešavanja tokom prve utakmice prve runde plej-ofa odigrane u Atini. Takvo ponašanje je u potpunoj suprotnosti sa zajedničkim saopštenjem koje su 15. aprila poptisali Evroliga, Udruženje trenera, Udruženje evroligaških igrača i Asocijacija sudija, jer stvaraju nepotreban i neopravdan sukob koji su njegovi potpisnici, treneri, igrači i zvaničnici obavezali da će sprečiti. Takve izjave daju netačnu analizu igre i pažljivo odabrani broj faza igre, sa ciljem da dovedu u pitanje rad i integritet sudija i vrše dodatni pritisak na njih i organizaciju. Nažalost, ove izjave nisu predstavljene košarkaškim zvaničnicima Evrolige preko postojećih zvaničnih kanala, koji su uvek otvoreni za trenera Atamana, njegov klub i za svaki drugi klub i trenera u takmičenju“, piše u saopštenju Evrolige.
Postupak je pokrenut zbog komentarisanja suđenja, ali i nepoštovanja iskazanog prema medijima.
„Disciplinski postupci su već pokrenuti, kao i za događaje koji su se desili na obaveznom otvorenom treningu za medije u sredu, 24. aprila 2024. godine, kada je gospodin Ataman sprečio novinare da obavljaju svoje dužnosti. Poštovanje Košarkaške Evrolige prema organizaciji, zajednici i nasleđu Panatinaikosa je neupitno i jednako poštovanju svih ostalih klubova u takmičenju“, navodi se u saopštenju,
U prvom meču Makabi je savladao Panatinaikos rezultatom 91:87.
Velibor Džaro Džarovski - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2024
SPORT
Tako je balkanski „Kralj nameštaljki“ Velibor Džarovski pričao za Sputnjik o razaranju svetskog sporta
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala