Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vulin i Patrušev: Rusija će iskoristiti svoj uticaj da spreči donošenje rezolucije o Srebrenici

© Foto : Ustupljeno SputnjikuNikolaj Patrušev i Aleksandar Vulin
Nikolaj Patrušev i Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2024
Pratite nas
Sekretar Saveta bezebednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev poručio je danas u razgovoru sa Aleksandrom Vulinom u Sankt Peterburgu da Ruska Federacija neće podržati rezoluciju o Srebrenici koju Generalna skupština Ujedinjenih nacija planira da donese.
Ruski bezbednjak je naveo da će Rusija po ovom pitanju iskoristiti svoj uticaj i ugled među slobodnim državama kako bi donošenje rezolucije bilo sprečeno.
Patrušev je okarakterisao kao posebno licemerstvo to što Nemačka predlaže rezoluciju o Srebrenici koja je odgovorna za najveći genocid u 20. veku, istakvaši da Ruska Federacija daje punu podršku Srbiji u očuvanju njenog teritorijalnog integriteta i celovitosti.
Nikolaj Patrušev čestitao je predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću na borbi za očuvanje srpskih nacionalnih interesa i očuvanje samostalne i nezavisne politike Srbije uprkos zapadnim pritiscima.
Sekretar Saveta bezebednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev zahavalio se Aleksandru Vulinu na svim naporima i doprinosu koje je uložio u razvoj saradnje srpskih i ruskih službi i izrazio uverenje da će sa Vulinom lično i u budućnosti nastaviti saradnju u oblasti bezbednosti.
Podsetimo, doskorašnji direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandar Vulin boravi u poseti Rusiji, a u Sankt Peterburgu učestvuje na 12. Međunarodnom sastanku visokih zvaničnika odgovornih za bezbednosna pitanja, na lični poziv Patruševa.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala