Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić se sastao sa Guterešom i sa stalnim predstavnikom Kine pri UN

© Foto : Instagram/BudućnostSrbijeAleksandar Vučić i Antonio Gutereš
Aleksandar Vučić i Antonio Gutereš - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2024
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom u sedištu UN u Njujorku. Pre sastanka, Vučić se upisao u Knjigu počasnih gostiju. Srpski predsednik se sastao i sa stalnim predstavnikom Narodne Republike Kine pri UN Žangom Đunom u Njujorku.
Nakon sastanka sa stalnim predstavnikom Kine, predsednik Srbije sastao se i sa podsekretarom UN i specijalnim savetnikom za sprečavanje genocida Alis Vairimu Nderitu.
Prethodno se Vučić sastao sa predstavnicima država članica iz Azijsko - pacifičke grupe u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku i informisao ih o našoj borbi za istinu, pravo i pravdu i za očuvanje slobodarskog i ponosnog duha srpskog naroda.
„Upozorio sam na posledice i nepopravljivu štetu koju usvajanje rezolucije o Srebrenici može da ima po stabilnost i budućnost Zapadnog Balkana, poštovanje međunarodnog javnog prava, ali i po kredibilitet samih UN, kao garanta mira i pravnog poretka u svetu“, napisao je predsednik na društvenim mrežama.
Predsednik Srbije je zahvalio svim državama koje su izdvojile vreme, pokazale poštovanje i razumevanje za poziciju Srbije.
© Foto : Instagram/BudućnostSrbijeAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić  - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2024
Aleksandar Vučić
On je ponovio „našu odlučnost da se suprotstavimo pritiscima i političkim manipulacijama, koji podrivaju poverenje, krše postojeće sporazume i otvaraju Pandorinu kutiju samovoljnog i selektivnog određivanje prava i istine“.
Vučić se sastao i sa stalnim predstavnikom Savezne Republike Brazil pri Ujedinjenim nacijama, Seržiom Fransom Daneseom.
Sa Daneseom, Vučić će razgovarati o nacrtu rezolucije "Međunarodni dan sećanja i obeležavanja genocida u Srebrenici" i ukazati mu na poziciju Srbije u vezi sa nacrtom tog dokumenta.
Vučić je tokom jučerašnjeg dana razgovarao sa predstavnicima država članica iz Afričke grupe, latino-američke i karipske grupe.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala