- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Severna Koreja: Bojno polje u Ukrajini postalo groblje oružja kojim se hvale SAD i NATO

© Sputnik / Viktor Antonюk / Uđi u bazu fotografijaUništeni tenk ukrajinskih snaga u Severodonjecku
Uništeni tenk ukrajinskih snaga u Severodonjecku - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2024
Pratite nas
Bojna polja u Ukrajini već odavno su postala „groblje“ različitog naoružanja kojim se hvale SAD i NATO, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Severne Koreje zadužen sa odnose sa Rusijom, Im Čon Il.
Komentarišući to što je Predstavnički dom američkog Kongresa u subotu usvojio je nacrt zakona o dodatnoj pomoći Ukrajini od skoro 61 milijarde dolara, Im Čon Il je rekao da je to „samo jaka droga koja nakratko može da ojača strahom obuzetu kliku Zelenskog zbog sve goreg položaja na bojnom polju“.
Severnokorejski zvaničnik je, takođe, Zelenskog nazvao „zvezdom koja dobro igra svoju ulogu prema filmskom scenariju SAD“.
U saopštenju je naveo i da izjave Zelenskog o njegovim namerama da se i dalje suprotstavlja Rusiji mogu da se protumače samo kao „čista histerija ‘Don Kihota 21. veka’ koji apsolutno ne poznaje protivnika“.
Bilo kakva američka pomoć Ukrajini „nikada ne može da zaustavi napredovanje herojske ruske vojske i naroda u svetom ratu za pravdu i očuvanje suverenih prava i bezbednosti njihove zemlje“, zaključio je zvaničnik Severne Koreje, prenela je agencija KCNA.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala