- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Uuu, ala si im zapretio...“

© Sputnik / Spasoje VeselinovićStadion Partizana
Stadion Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2024
Pratite nas
Nekoliko dana halabuke iz Humske 1 oko toga da li će poslati svoje fudbalere na polufinale Kupa Srbije završeno je očekivanim ishodom – Partizan će u najjačem sastavu izaći na megdan Crvenoj zvezdi na stadionu „Rajko Mitić“, a uprava je u znak „revolta i protesta“ obezbedila i posebne „uniforme“ za njih.
Najavljivalo se iz Partizana da je moguća radikalizacija protesta zbog problematičnog suđenja Pavla Ilića sa prethodna dva večita derbija, pominjao se „turski scenario“, odnosno prepisivanje recepta Fenerbahčea koji je sa omladincima izašao na megdan Galatasaraju u turskom kupu, potencijalno i potpuno otkazivanje utakmice ili čak namerno postizanje autogola...
Od svega – ništa, Partizan je gotovo istovremeno i otkazao konferenciju za medije pred derbi i objavio da su karte puštene u prodaju, a potom se oglasio saopštenjem u kom je izveo zaključak o „revoltu i protestu“.
„FK Partizan će zbog sveukupnog tretmana kluba u organima FSS, na sutrašnjoj utakmici iskazati revolt i protest na poseban način i zahtevati da se odnos prema našem klubu hitno promeni, u skladu sa značajem koji FK Partizan ima za srpski fudbal!“
Revolt i protest će biti – majice.
„Neki ljudi nikada neće saznati kako je lepo zaspati mirne duše i čistog obraza #FSS“, stajaće na majicama koje će nositi fudbaleri Partizana na stadionu „Rajko Mitić“.
Dakle, u vremenu kada je Partizanov realni značaj u srpskom fudbalu sveden na najniže grane, kada prošlog leta nije ni igrao evropsko takmičenje, kada se na zahtev večitog rivala smenjuje u Sudijskoj komisiji, kada pomoćni trener optuži glavnog trenera da je namerno dobio žuti karton da izbegne učešće u derbiju, kada opet taj glavni trener svako malo „oplete“ po upravi gde se gotovo više i ne zna ko sedi i šta radi, kada se unižava omladinska škola čiji su rezultati jedini i vidljivi, „revolt i protest“ Partizana prema svim okolnostima biće izražen – majicama.
Što bi rekla legendarna dramska umetnica Maja Čučković, igrajući lik Rumenke u kultnoj predstavi „Radovan Treći“:
„Uuu, ala si im zapretio...“
Fudbaleri Partizana, jedini ispravni i iskreni u celoj priči, će u revoltnim majicama izaći na teren, verovatno i s nadom da uprava ima još neki način, osim štamparskog, da ih zaštiti, ali kako je do sada sve izgledalo, čini se da će ponovo ostati sami sa sobom.
Večiti derbi u polufinalu Kupa Srbije na programu je od 19.00, uz direktan tekstualni prenos na stranicama Sputnjik sporta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala