- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Još je „zelen“ – i ne stidi se da prizna: „Ne poredite me sa Đokovićem“

© AFP 2023 / JORGE GUERRERONovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2024
Pratite nas
Najviše problema u završnici prethodne i na početku nove sezone Novaku Đokoviću, najboljem teniseru sveta, pravio je Janik Siner, Italijan koji je osvojio Australijan open i Majami i tako se popeo na drugo mesto ATP liste. Međutim, iako je trenutno najdominantniji igrač i dalje je i najskromniji što je pokazao pred turnir u Madridu.
Na konferenciji pred početak mastersa u španskoj prestonici Janiik Siner upitan je da li sebe smatra najboljim teniserom sveta, na šta je imao odgovor pun poštovanja.
„Nije lako odgovoriti na ovo pitanje. Uvek se fokusiramo na sadašnjicu i to je ponekad dobro, ali ponekad nije. Mislim da još ne mogu da se poredim sa Novakom Đokovićem, zbog svega što je postigao. Imam najveći mogući respekt za njega. Baš i kao za Karlosa Alkarasa koji je do sada više osvojio nego ja. Želim samo da igram moj tenis, da budem u stanju da pružim najbolje i da vidim šta mogu da postignem“, poručio je Siner.
Kao i Novaku, kao i Alkarasu i Sineru su ove godine primarni cilj Olimpijske igre u Parizu. Svojoj zemlji Janik je prošle godine doneo titulu Dejvis kupa čime je pokazao sa kakvim žarom igra za reprezentaciju.
„Naravno da su Olimpijske igre moj najvažniji cilj u ovoj godini. Nisam mogao da igram prošle i sada sam veoma srećan što ću biti na jednom takmičenju na kome će biti toliko sportista. Videću kako treniraju, kako razmišljaju. Pre toga ću igrati i u Rimu, i to je mnogo lepo takmičenje, pogotovo za mene jer sam Italijan. Ne želim da se opterećujem očekivanjima, znam da sam u stanju da napredujem i moram to i da uradim ako želim da još pobeđujem“, rekao je Italijan.
Prvi put u karijeri Siner je na masters stigao kao prvi nosilac.
„Veliko je zadovoljstvo biti na vrhu žreba, mada to ništa ne menja. Pokušavam i dalje da razumem moj tenis na šljaci. U Madridu su uslovi za igru malo drugačiji u odnosu na ostale turnire na šljaci, jer igramo na nadmorskoj visini i lopta brže leti. Ranije mi je bilo teško da se adaptiram, zato i mene interesuje kako ću sada reagovati. Nadam se da ću uspeti da se prilagodim, ali još nisam. Imam još tri dana do prvog meča, nadam se da će mi to pomoći“, istakao je Siner.
Neće italijanski teniser imati lak put u Madridu, gde počinje od Lorenca Sonega, a u polufinalu postoji mogućnost i da se sretne sa Rafaelom Nadalom.
„Neverovatno je kakvu strast Rafa još uvek oseća. Sjajno je videti ga i dalje na terenu. Moje prvo sećanje na njega je kada sam imao 14-15 godina. Bio sam prvi put u Rimu i video ga kako trenira. Tada sam ga prvi put gledao uživo, bilo je neverovatno. Njegov intenzitet je čudesan, a i dan-danas je ostao isti“, poručio je Italijan.
Siner je trenutno drugi, a Novaka na prvom mestu može da smeni samo u slučaju da osvoji i Madrid i Rim.
Nemanja Gudelj, Sevilja - Roma, finale Lige Evrope - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2024
SPORT
Problem za Srbiju – Gudelj ponovo povređen
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala