- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva saopštila kako će odgovoriti ako joj zamrznu imovinu na Zapadu

© Sputnik / Vitaliy BelousovMinistarstvo spoljnih poslova Rusije
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2024
Pratite nas
Rusija će upotrebiti sve mehanizme i instrumente da odgovori na konfiskaciju svoje imovine, ako Zapad preduzme takav korak, rekao je novinarima zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Aleksandar Pankin.
"Iskoristićemo sve mehanizme i instrumente. Bićemo pažljivi, ali ako u igri nema ograničenja i pravila, bićemo spremni da preduzmemo kontramere", rekao je Pankin.
„Ne zaboravite da imamo dovoljno zamrznutih sredstava kompanija u Rusiji, a ako Evropljani i Sjedinjene Države krenu u tom pravcu, to će imati posledice“, rekao je on.
Prema njegovim rečima, biće naneta šteta ekonomskim odnosima.
Neprijateljske zemlje od februara 2022. godine uvode Rusiji sankcije, u okviru kojih je bila zamrznuta kako i suverena imovina, tako i sredstva privatnih investitora.
Zamrznuto je oko 300 milijardi dolara deviznih rezervi. Gotovo odmah su počeli razgovori stranih zemalja o zapleni ove imovine u različite ciljeve. U oktobru 2022. godine lideri Evropske unije naložili su Evropskoj komisiji da pripremi predloge za korišćenje zamrznute imovine u cilju finansiranja Ukrajine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala