- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lukašenko: Američka pomoć Ukrajini nikako neće promeniti situaciju na frontu

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaLansiranja raketa na objekte vojne uprave Ukrajine
Lansiranja raketa na objekte vojne uprave Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2024
Pratite nas
Američka pomoć Ukrajini nikako neće promeniti situaciju na frontu, saopštio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.
„Ja sam upozoravao: daće im tih 60 milijardi dolara. Malo su se igrali demokratije – kao 'ne da Kongres'. To je zajedničko mišljenje svih u Americi: oni polako prebacuju taj teret na EU i NATO da bi obuzdali i uništili Rusiju i kako bi se posebno obračunali sa Kinom. Eto u tome je smisao. Zato će oni davati pomalo novca dok se svi manje-više zdravi Ukrajinci ne razbeže ili ne poginu. To nimalo, nikako neće promeniti situaciju na frontu“, rekao je Lukašenko.
On je podsetio da „na Zapadu ne žele da Putin pobedi u aktuelnoj konfrontaciji“, te da čuje takve izjave tokom kontakata sa visokim zvaničnicima.
„Ja im kažem: 'Dobro, sedite za pregovarački sto, sklopite mirovni sporazum. Ako to ne uradite, Putin će sigurno pobediti'. To je sve“, kazao je Lukašenko.
On je dodao da je razgovarao sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom o izdvajanju američke pomoći Ukrajini. Po rečima Lukašenka, obojica su znali da će takva odluka biti doneta.
„Ali šta ta izdvojena sredstva rešavaju sa tako visokim cenama municije i ostalog? Ništa ne rešavaju“, zaključio je beloruski lider.
Američki predsednik Džozef Bajden potpisao je zakon o pomoći Ukrajini i drugim saveznicima. Po njegovim rečima, Kijevu će biti isporučena municija, sistemi PVO, artiljerija, raketni sistemi, oklopna tehnika. Inače, paket vojne pomoći Ukrajini je vredan 61 milijardu dolara.
Pročitajte još:
Ruski vojnik u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
„Na Zapadu nešto nije u redu“: U Kijevu priznaju da nijedan paket pomoći neće zaustaviti Ruse
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala