- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Lazar dobio trenera koji ga stavlja ispred svih: „Samardžić je najtalentovaniji igrač u timu“

© AP Photo / Andrew MedichiniLazar Samardžić
Lazar Samardžić - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2024
Pratite nas
Fabio Kanavaro, bivši italijanski fudbaler, preuzeo je mesto trenera Udinezea i po dolasku u taj klub istakao je kako je najbolji igrač u tom timu Lazar Samardžić.
Lazar Samardžić od 2021. godine igra za Udineze, a italijanski klub očigledno će se potruditi da srpski fudbaler što duže ostane na tom mestu jer novi trener veruje da mu je on najpotrebniji.
Udineze se bori za opstanak u seriji A i u tako nezgodnom trenutku dobio je novog trenera. Na klupu je seo Fabio Kanavaro, nekadašnji kapiten reprezentacije Italije, koji je u svom izlaganju na promociji posebno istakao Samardžića.
„Trenutak je svakako komplikovan, četiri pobede u sezoni su mali, ekipa ima problema, ali ima kvaliteta, i tehničkih i ljudskih. Jasno je da je Samardžić najtalentovaniji igrač kog imamo.Od njega puno očekujem. Ove godine mu je teže, ali to je normalno jer kad te upoznaju kako igraš, teže je na terenu”, rekao je čuveni Italijan.
Teška situacija nije uplašila Kanavara.
„Kad vas određeni klubovi pozovu, teško je reći ne, istorija je veoma važna. Udineze ima istoriju. Poziv je došao iznenada, ali bilo je ispravno prihvatiti ga, imam prave razloge za to“, rekao je Kanavaro na konferenciji za medije.
Svestan je Italijan da klubu sledi napeta i teška borba za opstanak.
„Opstanak? Moraćemo sami da se trkamo. Ako smo konzervativni, rizikujemo da se “opečemo”. Moramo da shvatimo da ima još mnogo bodova na raspolaganju i da svakom meču moramo da pristupimo kao da je finale, a finale se ne igra već dobija“, zaklučio je legendarni Italijan.
Koliko god da je zadatak izazovan, Kanavaro ima na raspolaganju Samardžića u koga očigledno ima puno poverenja već na samom startu. Za to ima i razloga jer je srpski fudbaler bio zapažen ove sezone.
Na 28 ligaških utakmica upisao je četiri gola i dve asistencije.
Goran Dragić - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2024
SPORT
Goranov čas istorije veselim Amerikancima: Zamislite Jokića i Dončića u istoj reprezentaciji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala