- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik položio vence u spomen na žrtve opsade Lenjingrada

© Foto : Sputnjiku ustupila RTRSDodik na polaganju venaca u Sankt Peterburgu
Dodik na polaganju venaca u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2024
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik položio je danas vence u spomen na žrtve opsade Lenjingrada na Piskarjovskom groblju u Sankt Peterburgu. Polaganje venaca je posvećeno 80. godišnjici oslobođenja Lenjingrada.
Vence su položili i Aleksandar Beglov, gubernator Sant Peterburga i Nikolaj Patrušev, sekretar Saveta bezbednosti Rusije.
Piskarjovsko memorijalno groblje nalazi se na severu Sankt Peterburga i jedno je od najvećih mesta gde su sahranjene žrtve lenjingradske blokade. Memorijalni kompleks je otvoren 9. maja 1960. godine.
Blokada Lenjingrada počela je 8. septembra 1941. godine i trajala je skoro 900 dana. Jedini put kojim je u grad stizala hrana bio je Put života preko zaleđenog Ladoškog jezera.
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je Bezbednosnom forumu u Sankt Peterburgu, koji okuplja zvaničnike iz 130 zemalja, preneo je RTRS. Učesnicima foruma, putem video linka, obratio se ruski predsednik Vladimir Putin koji je poručio da svi nalogodavci, sponzori i organizatori terorističkog napada u „Krokus siti holu“ kod Moskve moraju biti identifikovani i kažnjeni.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala