- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Čuveni Volodin ponovo s Beogradskom filharmonijom

© Sputnik / Tatjana TrikićGala koncert Beogradske filharmonije pod dirigentskom palicom Zubina Mehte
Gala koncert Beogradske filharmonije pod dirigentskom palicom Zubina Mehte - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2024
Pratite nas
Beogradska filharmonija ponovo nastupa sa čuvenim ruskim pijanistom Aleksejom Volodinom, pod dirigentskim vođstvom Danijela Rajskina, 26. aprila u Zadužbini Ilije M. Kolarca. Na programu će biti dela Marka Nikodijevića, Sergeja Prokofjeva i Dmitrija Šostakoviča.
Poznat po izuzetno i tehnički brilijantnom izvođenju, Aleksej Volodin je čest gost beogradskog filharmonijskog orkestra, a njegovo ime je redovno zastupljeno i u najpoznatijim muzičkim dvoranama, poput bečkog Koncerthausa, Marijinski teatra u Sankt Peterburgu, Pariske filharmonije i drugih, navedeno je u saopštenju Beogradske filharmonije.
Volodin izvodi veoma raznovrstan repertoar, a ovog petka će s orkestrom Beogradske filharmonije odsvirati Treći koncert Sergeja Prokofjeva, jedno od najpopularnijih dela 20. veka.
Filharmonijski nastup će početi domaćom premijerom, kompozicijom „Razdvajanje voda na nebesa i mora / Drugi dan. Tokata za orkestar“ Marka Nikodijevića, kompozitora koji je posebnu pažnju privukao radom na projektu s Marinom Abramović „Sedam smrti Marije Kalas“.
Kompozicija je nastala kao porudžbina fondacije i orkestra „Muzika Eterna“ koji ju je premijerno izveo s Teodorom Kurencisom u Elbifilharmoniji u Hamburgu 2021. godine.
Publika će biti u prilici da čuje i Šestu simfoniju Dmitrija Šostakoviča.
Pisac Evgenije Vodolaskin - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2024
KULTURA
Novi roman ruskog živog klasika: Parabola o carstvu informacija u kojem je čovek dobrovoljni rob
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala