- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bugarski novinar: Novi paket pomoći Ukrajini – upumpavanje novca Zelenskom

© AP Photo / Juan MedinaVladimir Zelenski
Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2024
Pratite nas
Najava novog paketa pomoći Kijevu nije pomoć Ukrajini, već upumpavanje novca režimu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, izjavio je bugarski novinar Petar Volgin.
„Što se tiče izdvajanja 61 milijarde dolara za Ukrajinu, ukoliko slušate naše evroatlantske stručnjake, možete da steknete utisak da će se sada, zahvaljujući tom novcu, ukrajinska vojska iznenada preporoditi, sve prevazići i za dve nedelje marširati Crvenim trgom u Moskvi, pobedonosno mašući evroatlantskim zastavama. To, u stvari, nije nikakva pomoć Ukrajini, dragi gledaoci, već prosto upumpavanje novca režimu Zelenskog, kako bi i dalje mogao da vlada i ostane na čelu zemlje“, rekao je novinar na svom Jutjub kanalu.
Prema njegovim rečima, novi paket pomoći će Ukrajincima pomoći da „zaustavi Ruse na neko vreme“, ali će ishod biti samo jedan: Rusija će jednostavno zauzeti još više teritorija.
S tim u vezi, podsetio je i da je Kijevu već dodeljeno puno novca i oružja.

„Uzimajući u obzir sav novac i oružje koji su upumpani u protekle dve godine, kakav smo rezultat dobili? Dobili smo 20 odsto ukrajinskih teritorija, koje je okupirala Rusija. Nastavite u istom maniru i dobićemo 30-40 odsto i tako će biti dok ne shvatite gluposti koje nastavljate da radite, podstičući taj rat“, zaključio je Volgin.

Podsetimo, američki Senat usvojio je danas nacrt zakona o pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu. Za pomoć Ukrajini biće izdvojeno skoro 61 milijardu dolara. Osim toga, kabinet britanskog premijera saopštio je u utorak da London namerava da isporuči Kijevu najveći paket vojne pomoći u vrednosti od 500 miliona funti (617 miliona dolara).
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala