- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Stručnjak: Iskustvo stečeno tokom specijalne operacije čini Rusiju superiornijom u odnosu na NATO

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaVojni manevri "Vostok 2018"
Vojni manevri Vostok 2018 - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2024
Pratite nas
Ruske oružane snage stekle su prednost nad snagama Severoatlantske alijanse (NATO), pošto su stekle jedinstveno borbeno iskustvo tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini, smatra stručnjak Vašingtonskog instituta za proučavanje rata (ISW) Džordž Baros u članku za Njujork post.

„Nijedna od zemalja NATO-a nema borbeno iskustvo, slično onom koje ruske oružane snage sada stiču u Ukrajini“, rekao je Baros.

Pored toga, tok specijalne operacije je pokazao da „najbolji zapadni umovi nemaju odgovarajuću vojnu doktrinu niti tehnološka rešenja koja bi im omogućila da shvate kako da pomognu Ukrajini na bojnom polju“, dodao je on.
U članku se ističe da bi specijalna operacija mogla da dovede do naglog povećanja produktivnosti ruske odbrambene industrije, samim tim i do povećanja sposobnosti njenih oružanih snaga u narednih nekoliko godina“.
Ukrajinske vlasti su od početka godine više puta izjavljivale da se Oružane snage Ukrajine suočavaju sa nedostatkom municije i granata. Kijev traži od svojih saveznika da povećaju i ubrzaju isporuke oružja, pokušava i da na njih prebaci odgovornost za neuspehe ukrajinskih trupa. Sa druge strane, zapadne zemlje, koje su nakon početka ruske vojne ofanzive u više navrata povećavale isporuke oružja Ukrajini, priznaju da ne mogu da pokriju sve potrebe Kijeva za municijom. Ruska strana je više puta naglašavala da slanje oružja Zapada Ukrajini i pomoć u obuci ukrajinske vojske samo produžava sukob i ne menja situaciju na bojnom polju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala