- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Simonjan: Rusija se zbog Putina oslobodila etikete zemlje trećeg sveta – Zapad to ne može da podnese

© Fotohost Kongressa molodыh učёnыh / Uđi u bazu fotografijaGlavna urednica televizije RT Margarita Simonjan
Glavna urednica televizije RT Margarita Simonjan - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2024
Pratite nas
Rusija je uspela da skine sa sebe etiketu zemlje trećeg sveta koju joj je Zapad nametnuo 2000-ih godina, izjavila je Margarita Simonjan, glavna urednica medijske grupe „Rusija sevodnja", čiji je Sputnjik deo, za televiziju „Rusija 1".
„Mi smo za njih postali zemlja trećeg sveta. Ali, dolaskom ruskog predsednika Vladimira Putina nekako smo postepeno počeli da otresamo sa sebe ova obeležja, da odbacujemo tu odeću zemalja trećeg sveta, počeli smo da se presvlačimo u normalna odela, da izgledamo drugačije. Oni to ne mogu da podnesu i neće moći. Neće se zaustaviti. Postavlja se pitanje šta mi treba da radimo? Treba da nastavimo da se razvijamo onako kao što smo se uvek razvijali", objasnila je Simonjan.
Ona je podsetila da SAD svoju ideologiju navodne sopstvene izuzetnosti" šire i nameću drugim zemljama još od vremena kolonijalizma.
„Tu njihovu psihologiju šire i na nas. A naš posao je da im se suprotstavimo. Mi smo za njih kolonija", poručila je.
Stoga, kako je dodala, Rusija treba da traži one koji su slični njoj i da širi krug prijatelja.

Rat možemo da okončamo samo mi

Glavna urednica je takođe istakla da je rat izuzetno pogodan za konglomerat privilegovane korumpirane pohlepne grupe ljudi na visokim položajimakoji upravljaju Sjedinjenim Državama i zato ga oni nikada neće okončati.
„Ovaj rat možemo da završimo samo mi, onda kad odlučimo, kada naši ciljevi budu ispunjeni u obimu koji mi procenimo da je dovoljan. Oni neće okončati rat nikada, jer nemaju razloga za to“, ocenila je Simonjan.
Prema njenim rečima, Sjedinjenim Američkim Državama ne upravljaju ni predsednici, ni Kongres, ni Predstavnički dom, već konglomerat tajkuna i za njih je rat uvek bio i biće koristan.
Komentarišući predlog zakona o vojnoj pomoći Ukrajini u visini od 61. milijarde dolara, koji je prethodno odobrio Predstavnički dom američkog Kongresa, Simonjan je ocenila da njima i trošenje milijardi na Ukrajinu takođe ide u prilog.
„Odobrili su trošak od 61. milijardu dolara. Time će zaraditi na tome 610 milijardi dolara. Bilione će na tome zaraditi“, zaključila je ona.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala