Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Prištinska delegacija zadržana na ulazu u zgradu UN, sednica Saveta Bezbednosti kasnila

© Sputnik / Dmitriй Astahov / Uđi u bazu fotografijaZasedanje Saveta bezbednosti UN
Zasedanje Saveta bezbednosti UN - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2024
Pratite nas
Predsedavajuća Savetu bezbednosti UN i stalna predstavnica Malte pri UN Vanesa Frejzer otvorila je sednicu o šestomesečnom izveštaju UNMIKA o Kosovu i Metohiji, ali je ubrzo usledilo njeno kraće odlaganje, jer je, kako je pojasnila, cela delegacija Prištine zadržana na ulazu zbog UN procedura.
Frejzer, je nakon višeminutne pauze i provere informacija koje je dobila, naglasila da je reč o protokolu UN, zbog koji su neki učesnici zadržani na ulazu.

"Protokol UN nije dozvolio celoj delegaciji Kosova da uđe u zgradu i moramo da ih čekamo kako bismo nastavili sednicu", rekla je Frejzer uz prethodnu konstataciju da je učesnici sastanka gledaju "bledo" (jer nisu dobili nikakvo objašnjenje za odlaganje početka sednice).

Pre nego što je uočeno da delegacija Prištine nije na sednici, a koju predvodi predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani, Frejzer je pozvala predsednika Srbije da sedne i protokol da doprati članove delegacije Srbije u kojoj je i Marko Đuruć.
SB UN raspravlja danas o novom, šestomesečnom izveštaju generalnog sekretara UN Antonija Gutereša o radu Misije UN na Kosovu.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala