- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Zapadni mediji: Ruska ofanziva biće pokrenuta do juna

© Sputnik / Stanislav Krasilnikov / Uđi u bazu fotografijaRaketni sistem 9K57 "uragan" u zoni specijalne vojne operacije
Raketni sistem 9K57 uragan u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2024
Pratite nas
Letnja ruska ofanziva pretvoriće se u katastrofu za ukrajinske oružane snage ako Kijev ne promeni strategiju, piše „Forbs“.
„Ruske snage trenutno planiraju operacije za novu ofanzivu koja će, najverovatnije, biti u potpunosti pokrenuta do juna“, ističe list.
Kako se navodi u članku, Oružane snage Rusije će raketirati i bespilotnim letelicama napadati ukrajinske energetske objekte kako bi ostavile ukrajinsku vojsku bez mogućnosti da razvija i isporučuje dronove na front. Osim toga, Rusija sada povećava brojnost svoje vojske i oprema je novom naprednom tehnikom.
Da bi preživela, Ukrajina će morati da promeni svoju taktiku – da prestane da se oslanja na artiljeriju i pređe u defanzivu, fokusirajući se na napade pešadijom i oklopnim vozilima, ocenjuje autor članka.
Ranije je direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijam Berns izjavio da bi Ukrajina mogla da bude poražena u sukobu sa Rusijom do kraja ove godine. Prošle nedelje je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski priznao da se za Ukrajinu pogoršala situacija na bojnom polju zbog aktivnih dejstava Rusije koja je, prema njegovim rečima, počela da vodi ofanzivne operacije po toplom i suvom vremenu, postižući pri tome taktičke uspehe.
Pakovanje američke artiljerijske municije za slanje ukrajinskoj vojsci - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2024
SVET
Američki milijarder: Ukrajina će u svakom slučaju pretrpeti krah
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala