- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan „stotkom“ do polufinala – ubedljiva pobeda u Laktašima

© Foto : ABA liga/ Igokea/ Marija VurunaMateuš Ponitka
Mateuš Ponitka - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2024
Pratite nas
Košarkaši Partizana plasirali su se u polufinale ABA lige pobedom nad Igokeom rezultatom 101:77(27:16, 22:22, 24:17, 28:22) . Crno-beli slavili su najpre u Beogradu, a potom su upisali i ubedljivu pobedu u Laktašima i tako zakazali susret sa ekipom Budućnosti koja je prethodno eliminisala Zadar.
Crno-beli furiozno su otvorili meč u gostima i posle tri minuta igre imali su dvocifrenu prednost od 10:0 najviše zahvaljujući Zeku Ledeju koji je ubacio dve trojke. Košarkaši Igokee uspeli su da prekinu silovit nalet Partizana, ali su gosti čuvali veliku razliku.
Dva poena falilo je da Partizan posle prvih deset minuta igre ima i plus 20, ali stali su gosti , a to je Igokea iskoristila da u završnici smanji zaostatak, što im je ujedno donelo i samopouzdanje pred ulazak u drugu četvrtinu.
Otvorili su je serijom 6:0, Partizan je prekinio jednom trojkom, ali onda je Igokea odgovorila sa dve i tako se potpuno vratila u meč.
U tim trenucima na parketu su bili Aleksa Avramović, Kevin Panter, Frenk Kaminski, Danilo Anđušić i Balša Koprivica, a Željko Obradović reagovao je tako što ih je sve zamenio pa su tako u igru ušli Džejms Naneli, Džejlen Smit, Mateuš Ponitka, Zek Ledej i Alen Smailagić.
Plus pet održavali su crno-beli, a onda je u poslednjem minutu serijom od 5:0 vraćena dvocifrena prednost. Za to je bila zaslužna važna trojka Uroša Trifunovića, kao i slobodna bacanja Smailagića.
U trećoj deonici košarkaši Partizana ponovo su zavladali parketom i u potpunosti su kontrolisali meč. Trojku je ubacio Ponitka, ispratio ga je Smit sa još dve i činilo se da već u tim trenucima crno-beli polako stavljaju tačku na četvrtfinale.
Značila je prednost iz treće deonice Partizanu, jer je domaći tim ponovo bio u naletu, upisali su 11 poena na koje gosti nisu imali odgovor, a onda je to prekinuo Ledej.
Nije Igokea više imala vremena da se vrati i bilo je jasno da je Partizan zakazao susret sa ekipom Budućnosti.
Igokei nije mogao da pomogne ni rekord karijere Gorana Filipovića koji je upisao 28 poena. Na drugoj strani najefikasniji igrač bio je Zek Ledej sa 20 poena i šest skokova, dok ga je pratio sjajni Ponitka sa 16 poena, 12 skokova i tri asistencije.
Kasper Rud - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2024
SPORT
„Dobri duh“ osvojio najveću titulu u karijeri – iznenadio Novaka pa se osvetio Cicipasu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala