- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Moskva: SAD pumpa Kijev oružjem zarad rata do poslednjeg Ukrajinca

© Sputnik / Natalia SeliverstovaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2024
Pratite nas
Grozničavi pokušaji Sjedinjenih Američkih Država da spasu režim ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog osuđeni su na propast, ciljevi specijalne vojne operacije biće postignuti, navodi se u saopštenju portparola Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova objavljenom na sajtu Ministarstva.
Sve dublje uranjanje Vašingtona u hibridni rat protiv Rusije dobiće odlučan otpor i pretvoriće se u glasan i ponižavajući fijasko, kao svojevremeno u Vijetnamu i Avganistanu, ocenila je Zaharova, komentarišući usvajanje u Predstavničkom domu američkog Kongresa zakona o dodeli Ukrajini sredstava za vojne potrebe.
Ona je dodala da se SAD bave banalnom krađom ruske imovine, kako bi Kijev nastavio sa terorističkim napadima na Rusiju i borio se do poslednjeg Ukrajinca.
„Jedno je jasno: vladajuće elite u Sjedinjenim Američkim Državama, bez obzira na partijsku pripadnost, spremne su da pumpaju režim u Kijevu oružjem kako bi on mogao da se bori do poslednjeg Ukrajinca, nastavljajući sa terorističkim napadima na civilne objekte na ruskoj teritoriji, diverzije i ubistva novinara“, istakla je diplomata.
Diplomata je naglasila da Bela kuća više ne računa na „mitsku pobedu“ režima koji kontroliše u Kijevu, već na činjenicu da će Oružane snage Ukrajine izdržati barem do novembarskih izbora, ne pokvarivši imidž Džozefa Bajdena.
„U svakom slučaju, grozničavi pokušaji spasavanja neonacističkog režima Zelenskog osuđeni su na propast. Ciljevi i zadaci specijalne vojne operacije biće u potpunosti ostvareni“, zaključila je portparol.
Predstavnički dom SAD odobrio je 20. aprila predloge zakona o pružanju vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu, konfiskovanju zamrznute imovine Rusije za njihovu faktičku predaju Kijevu, kao i uvođenju dodatnih sankcija Kini. Obim paketa je 95 milijardi dolara i uključuje, između ostalog, 60 milijardi dolara za Ukrajinu, 26 milijardi dolara za Izrael i humanitarnu pomoć civilima u zonama sukoba, uključujući i Pojas Gaze. Sada predloge zakona mora da odobri američki Senat, a njihovo razmatranje počeće 23. aprila.
Zgrada američkog Kongresa - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
Rusija u UN: Nova američka vojna pomoć neće sprečiti kraj kijevskog režima
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala