- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Glavni pomoćnik Zvezdinog Supermena

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Katai
Aleksandar Katai - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2024
Pratite nas
Ako navijači Crvene zvezde trenera Vladana Milojevića zovu Supermenom, odnosno Klarkom Kentom, onda je Aleksandar Katai njegov glavni pomoćnik. A to smo mogli da vidimo i u 99. minutu 173. večitog derbija kada je ostao smiren i dao gol iz penala.
Možda Katai više nije u cvetu mladosti, možda nije u fizičkoj spremi da 90 minuta može da igra na najvišem nivou, ali je prethodnih godina kod Vladana Milojevića pokazao koliko je bitan šraf i kakav je znalac fudbala.
Mnogi su zamerili Izraelcu Baraku Baharu što je odmah po dolasku u Zvezdu skrajnuo Kataija na klupu i pomalo zaboravio na njega...
Možda mu se to, između ostalog, na kraju i obilo o glavu.
No, Milojević nije zaboravio na Kataija, uveo ga je u igru u 58. minutu 173. derbija, odmah posle gola Ksandera Severine u momentu kada je Partizan drugi put šokirao Marakanu i poveo sa 2:1. Da ugasi požar.

Odmah zatim, Katai je postigao gol, ali je on poništen posle gledanja VAR tehnologije. Pokazao je tu Zvezdin kreativac koliko je opasan, a zatim i u 99. minutu koliko je smiren kada je pogodio sa bele tačke za 3:2.

I ovo nije bio prvi put da Katai spasava Zvezdu, a posebno ne u derbijima. Pogledajmo unazad kako je to izgledalo.
Recimo, u derbiju odigranom u maju 2022. godine Katai je postigao oba gola u pobedi Zvezde nad Partizanom od 2:1. Prvo je bio precizan na asistenciju Srnića u 26. minutu za 1:0, a onda i u 72. minutu za 2:1.
Nešto pre toga, u februaru iste godine Katai je takođe bio strelac. U trijumfu od 2:0 Katai je pogodio u 42. minutu i zapečatio trijumf crveno-belih.
U derbiju odigranom u septembru 2021. Katai je ponovo bio Zvezdin spasilac. Bibras Natho je tada doveo Partizan u prednost, a Katai je golom u 83. minutu spasio Zvezdu.
Pogodio je Katai iz penala i u susretu odigranom u oktobru 2020. godine. I tada je Partizan vodio, u tom slučaju sa 1:0, ali je Zvezdina desetka sa bele tačke u 75. minutu donela Zvezdi bod.
Mnogo puta je momak iz Srbobrana zaslužio pohvale trenera Milojevića.
„Sale je veliki profesionalac, veliko poglavlje u Zvezdi je posvećeno njemu. Ja bih kao trener želeo da bude što duže, on je melem za navijače. Mnogo je patio, borio se, ali moram da ga pohvalim... Došao sam, imali smo iskren razgovor, video sam veliku želju u njegovim očima. Shvatio sam da može mnogo da nam pomogne. Voleo bih da ostane sa nama“, rekao je Milojević posle pobede od 3:2.
Zaista je Katai napravio neverovatan niz golova u večitim derbijima i sigurno je jedan od najuticajnijih igrača u okršajima Zvezde i Partizana u poslednjoj deceniji.
Stigao je do ukupno 112 golova u Zvezdinom dresu i tako je pretekao čuvenog Rajka Mitića koji se zaustavio na 109. Tako se probio na osmo mesto u istoriji crveno-belih.
Betmen ima Robina, a Miloje Kataija.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
73.
Partizan Humska - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2024
SPORT
Partizan preti da neće igrati Kup protiv Zvezde
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala