- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Konačno progovorio svedok Đokovićeve golgote: „Mnogi su mu okrenuli leđa“

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2024
Pratite nas
Federiko Korija, argentinski teniser, imao je istorijsku priliku da trenira sa Novakom Đokovićem u momentima između njegovog puštanja iz pritvora u Australiji i deportacije za Srbiju.
Đoković je 2021. godine prošao pravu golgotu u Australiji kada je praktično političkim odlukama tadašnjih vlasti sprečen da zaigra na Australijan openu.
U momentu kada je Đoković pušten iz pritvora i dok je čekao konačnu odluku, obavio je trening sa Federikom Korijom koji je konačno progovorio o tom iskustvu.
„Bio je pod velikim stresom, prolazio je kroz jako loš period, ali veoma se radovao tome da će ga pustiti da igra. Znamo kako se to završilo. U tim trenucima su mu mnogi igrači okrenuli leđa ili se nisu saglasili sa time kako je postupio. Nije to bi baš najbolji trenutak ni za mene ni za njega. Morao sam da mu kažem da prestane da me tera da trčim – pošto je on bio zatvoren – jer ću u suprotnom umreti“, rekao je Korija.
Na pitanje kako je uopšte došlo do tog treninga, Argentinac odgovara:
„Čini mi se da je Gringo, moj trener Andre Šnajter, poslao poruku njegovom timu da bismo želeli da treniramo. Tako se inače organizuju treninzi. Naravno, igrači iz samog vrha sve to organizuju znatno ranije, ali u ovoj situaciji razmišljalo se samo o sledećem danu. Nisam sumnjao ni najmanje u to – Nole se smejao da ja imam sobu s malim balkonom, a on ne. Njegovi prozori su bili zabravljeni i morao je stalno da ima uključenu klimu“.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Korija kaže da nije želeo da pređe granicu dobrog ukusa i da razgovara s njim o celoj tadašnjoj sitaciji, ali kaže da su se Novak i on uvek dobro slagali.
„Mislim da je on video snimak na kojem kažem da mi je on omiljeni igrač. Igrali smo u Srbiji 2021. godine i posle meča (Novak je pobedio 6:1, 6:0) sam mu zatražio fotografiju. Otad je počela dobra energija, ali on se sa svima u svlačionici dobro slaže, pažljiv je. Ne želim ni druge da izostavim – Nadal, Alkaras, Rubljov, Zverev, ne mogu ništa loše da kažem o momcima sa kojima delim svlačionicu, u tom smislu je zdrava atmosfera. Naravno, Đoković je najbolji igrač svih vremena, pa se više pažnje obraća na to što on radi“.
Posle fotografije koju je Korija tada zatražio u Beogradu, Nik Kirjos je kritikovao Argentinca rekavši da je to nedostatak profesionalizma.
„Video sam to. Voleo bih da sam mogao da Kirjosu ispričam svoju priču – odakle dolazim, šta sam sve morao da prođem, koliko puta sam i ostavljao tenis… Posle svega toga, šta meni znači igrati četvrtfinale ATP turnira sa najboljim u istoriji, šta meni to predstavlja je teško objasniti. Voleo bih i ja da je rezultat bio bolji“, zaključuje Korija.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala