Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Mediji: Miketić isključen iz stranke Zajedno jer hoće na izbore

© Sputnik / Lola ĐorđevićGlasanje na biračkom mestu
Glasanje na biračkom mestu - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2024
Pratite nas
Stranka Zajedno kasno sinoć na stranačkim organima donela je odluku da isključi iz stranke Đorđa Miketića, nakon njegove odluke da će gradski odbor te stranke izaći na beogradske izbore, prenose mediji.
„Izjava Đorđa Miketića da inicijativni gradski odbor Zajedno izađe na beogradske izbore nije u skladu sa odlukom stranke. Na širem sastanku rukovodstva stranke doneta je odluka o bojkotu, koja je i izneta u javnost“, kaže za Danas Biljana Stojković, kopredsednik stranke Zajedno.
Dodaje da će Zajedno poželeti gospodinu Miketiću svu sreću na izborima.
„Ali ta aktivnost neće biti ispred naše stranke, budući da smo kasno sinoć izglasali da ga isključujemo iz našeg članstva“, navodi Stojkovićeva.
Miketić, kako se navodi, nije odgovarao na pozive i poruke, a ranije je iz gradskog odbora Zajedno saopšteno da su doneli odluku da će, ukoliko ne bude jedinstvenog stava unutar opozicije, izaći na gradske i opštinske izbore u Beogradu, jer ne žele da odustanu ni od jedne borbe, niti na terenu, niti u institucijama.
Gradski odbor stranke Zajedno 13. aprila doneo je odluku da će „insistirati na jedinstvenom stavu opozicije, jer je to najvažniji preduslov za oslobođenje grada Beograda od devastirajuće vlasti SNS-a“. Međutim, ako toga nema, izaći će na izbore.
„Pokrenuli smo akciju građanskog čišćenja biračkog spiska, jer nikada nismo očekivali da će nam režim bilo šta dati na tacni. Naš slogan je da mi ne čekamo, mi čistimo, sve po spisku“, istakli su u Gradskom odobru Zajedno.
Navode da i dalje stoje na poslednjem stanovištu koalicije Srbija protiv nasilja da je ustavni zakon i pomeranje svih lokalnih izbora za kraj godine, najbolje moguće rešenje, jer će tako biti dovoljno vremena da se uredi i birački spisak i usvoje važne preporuke ODIHR-a koje će unaprediti izborni proces ali i demokratiju u Srbiji.
„Stranka Zajedno se od početka najsnažnije zalagala za jedinstvo opozicije i formiranje jedne liste Srbija protiv nasilja, čak i odustala od poslaničkih mandata da bi se koalicija lakše formirala, ali ako sada ne bude neophodnog jedinstva, gradski odbor Zajedno je odlučio da će i na ove izbore izaći, jer od borbe ne odustaje“, zaključuju iz Gradskog odbora stranke Zajedno.
Glasanje na biračkom mestu - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2024
SRBIJA
I to se desilo: Stranka Zajedno bojkotuje izbore ali njihov beogradski odbor - izlazi
Pogledajte i :
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala