- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kako su Jokić i Dončić „zaludeli“ Ameriku

© AP Photo / LM OteroJokić i Dončić
Jokić i Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2024
Pratite nas
Nikola Jokić i Luka Dončić su već godinama enigma za sve u NBA ligi, način na koji se igraju košarke je nedokučiv za Amerikance, a razloge za to je pokušao da pronađe legendarni Džamal Kroford.
Jokić i Dončić dominiraju NBA ligom i u najužem krugu su za MVP nagradu, briljiraju u gotovo svakoj utakmici – igrajući svoju igru.
„Pričamo o tempu, ono što je posebno kod Luke nije taj tempo, već to što te tera da igraš u njegovom ritmu, on uspori igru. Kladim se da se on i Jokić smeju. Kladim se da kada pričaju, govore jedan drugom kako teraju ostale da trče u krug. Oni su mentalno toliko ispred svih", rekao je Kraford.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
On je istakao da je Dončić postao profesionalni košarkaš već sa 15 godina.
„A sa 20 je postao majstor ove igre. Ne možete da uradite ništa da ga pritisnete, kada ima sve informacije, onda svemu može da se prilagodi. Pametan je i zna da uključi i saigrače. U isto vreme testira vas, ali i vaše poverenje u vaše saigrače. Igra potpuno drugu igru."
Što se Jokića tiče i tu je Kroford imao zanimljiva zapažanja.
„Jokić je takav, ali on radi unazad. On ne igra protiv vas, već protiv vašeg trenera i to ga razlikuje. Njega ne zanima šta igrači rade, već gleda šta trener rivala radi, da bi spremio odgovor na to. Dominira, dok u isto vreme ne želi da poentira, da biste pobedili Denver, on mora da postigne tipa 60 poena. Ovako da 30 poena, uz uz 15 skokova i 18 asistencija."
Kroford ističe da Jokić ima neverovatan „arsenal“.
„Nikada ne znate odakle to dolazi. Napraviće da izgledate glupo. Gledaće vas u oči i poslaće dodavanje preko celog terena i to mu onda otvara prostor za neke druge stvari. Nikada nisam video nekog igrača da toliko dominira, daje 30 poena u proseku i ne želi da poentira", zaključio je Kraford.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala