- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Smehotresno! Kako su dva Rusa nasankala šefa Olimpijskog komiteta - ne može da se opiše rečima

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah nakon konferencije za medije u sedištu MOK-a u Lozani
Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah nakon konferencije za medije u sedištu MOK-a u Lozani - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2024
Pratite nas
Ruski prankeri Vladimir Kuznjecov (Vovan) i Aleksej Stoljarov (Leksus) ovog puta su „prešli igricu“: naterali su predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomasa Baha da se pomoli „herojima afričkog kontinenta, svetim Vovanu i Leksusu“ da se spreče Igre prijateljstva u Rusiji.
Leksus je putem video-veze razgovarao sa Bahom i potpredsednikom Evropske komisije Margaritisom Shinasom kojima se predstavio kao visoki afrički zvaničnik. On im je rekao da se u njegovoj zemlji praznuju „Sveti Vovan i Leksus“.
„Oni su heroji kontinenta i bilo bi dobro ako biste ponovili ovu (molitvu)“, rekao je pranker, nakon čega je stavio ruku na grudi. Bah je ponovio taj gest i pročitao molitvu u čast „svetaca“.
„Obraćam se tebi, Bože, da mi pomogneš: pomozi mi da donesem ispravnu odluku. Sveti Vovane i Leksusu, pomozite mi da donesem ispravnu odluku kako bi sprečili te Igre prijateljstva“, rekao je Leksus za kojim su sve od reči do reči ponovili Bah i Shinas.
Shinas je nakon „molitve“ rekao: „Odlično, sada, kada imamo božansko nadahnuće, ništa ne može poći po zlu“.
Ranije je Međunarodni olimpijski komitet (MOK) pozvao sportiste i vlade da ne učestvuju na Igrama prijateljstva koje će biti održane od 15. do 29. septembra 2024. godine u Moskvi i Jekaterinburgu. Zamenik premijera Rusije Dmitrij Černišenko izjavio je da veliki broj zemalja pokazuje interesovanje za međunarodne Igre prijateljstva i da će učestvovati u njima, uprkos pokušajima MOK-a da zabrani takmičenje.
Pogledajte još:
Zdanie kongress-holla MOK v Lozanne - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2024
RUSIJA
Bezobrazluk i pokazatelj beznađa: MOK pozvao da se bojkotuju ruske Igre prijateljstva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala