- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

NBA Ol-star, a onda i Beograd! LED košarkaška podloga u Areni

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaška lopta
Košarkaška lopta  - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2024
Pratite nas
Finalni turnir FIBA Lige šampiona, koji FIBA u saradnji sa KSS od 26. do 28. aprila 2024. organizuje u Beogradskoj Areni, biće pravi spektakl, pre svega jer će se utakmice igrati na LED terenu, jedinstvenom u svetu.
Umesto klasičnog parketa, nešto potpuno novo i savremeno za sve koji dođu u najveću dvoranu na Balkanu da uživaju u košarci.
Ovim povodom, u VIP salonu Arene održana je konferencija za medije, na kojoj su govorili izvršni direktor FIBA Lige šampiona Patrik Komninos, generalni sekretar KSS Zlatko Bolić i ambasador ovog Fajnal fora Željko Rebrača.
„Želim da se zahvalim svima u košarkaškoj familiji u Srbiji koji su nam pružili dobrodošlicu. Bolić predstavlja Savez koji nam je bio podrška od starta. Goran Grbović zbog medicinskih razloga nije ovde sa nama, tu je i naš ambasador gospodin Rebrača. Četiri sjajna tima doći će ovde. Tri tima su iz Španije (Unikaha, Mursija i Tenerife) i tim iz Grčke Peristeri koji vodi Vasilis Spanulis. Za nas je to sjajna postavka“, rekao je Komninos.
„Mečevi će se igrati u jednoj od najboljih dvorana u Evropi… Mi se uvek trudimo da budemo inovativni i da gledamo u budućnost. Zato smo doneli odluku da se ovaj turnir igra u Beogradu i igraće se na novom LED staklenom terenu“, dodao je on.
Dodao je Komninos da je LED podloga kakva će biti korišćena u Beogradu bila iskorišćena na Ol staru NBA lige.
„Za nas je to važan događaj. LED teren korišćen je do sada u NBA ligi na ovogodišnjem Ol staru i donosimo to u Beograd. Tako će takmičenje da se igra na modernoj i tehnološki inovativnoj podlozi. Liga šampiona uvek je gledala ka budućnosti. Za nekoliko godina sva veća košarkaška takmičenja igraće se baš na ovakvom terenu. Mnogo nam je drago što će takmičenje biti na ovakvom parketu. Uzbuđeni smo zbog toga, klubovi su uzbuđeni zbog toga. Jedva čekamo da košarkaška zajednica dođe, da vidi ovaj događaj i da bude deo istorije", poručio je Komninos.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala