- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Iran otkrio lokacije svih izraelskih nuklearnih objekata - spreman je da uzvrati napad

CC BY 4.0 / M. Hasan Zarifmanesh/FarsNews / Simorgh satellite carrier (cropped image)Zapusk raketы-nositelя "Simurg" s tremя sputnikami v Irane
Zapusk raketы-nositelя Simurg s tremя sputnikami v Irane  - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2024
Pratite nas
Iranske trupe spremne su da izvede napad na nuklearna postrojenja Izraela u slučaju agresije Tel Aviva, saopštio je Korpus čuvara islamske revolucije (elitne jedinice iranskih oružanih snaga).
„Iran je od samog početka bio spreman da se suprotstavi pretnjama Izraela. Zahvaljujući upotrebi planova pasivne odbrane, kao i najsavremenijeg naoružanja, zahvaljujući raspršenosti nuklearnih objekata širom Irana, spremni smo da se suprotstavimo svakoj pretnji Izraela našim nuklearnim postrojenjima“, rekao je komandant jedinica Korpusa za osiguranje bezbednosti iranskih nuklearnih objekata Ahmad Haktalab, prenosi agencija Tasnim.
Po njegovim rečima, identifikovane su lokacije svih takvih mesta u Izraelu i spremni su da odmah uzvrate na potencijalni napad Tel Aviva.
General je objasnio da je Iran tokom vikenda napao Izrael zastarelim projektilima i primorao Tel Aviv da iskoristi maksimalne resurse za odbijanje napada..
Elitna jedinica iranskih oružanih snaga, Korpus garde islamske revolucije, izvršila je napad na teritoriju Izraela u noći 14. aprila kao odgovor na izraelski napad na iranski konzulat u Siriji početkom meseca.
U napadu je, prema različitim izvorima, učestvovalo nekoliko stotina projektila i bespilotnih letelica, uključujući bespilotne letelice Šahid-kamikaze, rakete Fatah i ​​Fatah-2. Iranski državni televizijski kanal PresTV javio je da su sve hipersonične rakete dostigle svoje ciljeve.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala