- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Ponašaju se kao gangsteri“: Ruski olimpijski šampion oštro komentarisao MOK

© AP Photo / Jae C. HongOlimpijska zastava i krugovi
Olimpijska zastava i krugovi - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2024
Pratite nas
Rukovodstvo Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i Svetske antidoping agencije (VADA) koriste gangsterske metode zastrašivanja, preteći ozbiljnim sankcijama sportistima iz raznih zemalja zbog učešća na Igrama BRIKS-a, rekao je dvostruki olimpijski šampion u biatlonu Dmitrij Vasiljev.
Vasiljev je bio veoma oštar u komentaru.
„Teza o gangsterskoj komponenti rukovodstva MOK-a, a sada i VADA-e, je potvrđena i sve što su započeli sa takozvanim ruskim slučajem je unapred naređeno i orkestrirano MOK i VADA su ponovo glavni razarači međunarodnog olimpijskog pokreta. Ponovo se potvrdilo: oni su banda, nema drugog načina da ih nazovemo, koja koristi razbojničke metode da bi zastrašila i zastrašila zemlje. Glavni zaključak iz ovoga je: na pravom smo putu i ​​potrebno je dalje razvijati međunarodne sportske aktivnosti i stvarati novi format takmičenja u kojem će učestvovati svi sportisti, a ne po principu prave ili pogrešne zemlje“, rekao je Vasiljev.
MOK je u martu objavio deklaraciju protiv politizacije sporta u kojoj je pozvao na odbijanje učešća na Igrama prijateljstva koje su od 15. do 29. septembra 2024. zakazane u Moskvi i Jekaterinburgu.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2024
SPORT
Amerikanci čekaju Novakov poziv: „Definitivno bih pristao“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala