- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Eufor: Strateške rezervne snage patroliraće širom BiH tokom aprila i maja

© AFP 2023 / PHILIPPE HUGUENEUFOR
EUFOR - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2024
Pratite nas
Strateške rezervne snage Eufora raspoređene u BiH radi obuke sa postojećim jedinicama te međunarodne vojne misije i Oružanim snagama BiH patroliraće širom BiH tokom aprila i maja, a ne samo na Palama i u Istočnom Sarajevu, rekli su iz mirovnih snaga.
Na pitanje zašto su rezervne snage raspoređene na više lokacija na području Istočnog Sarajeva, iz Eufora su naveli da raspoređivanje tih snaga nije povezano sa bilo čim drugim i da su aktivnosti planirane duže vreme i usmerene na ostvarivanje redovnih ciljeva obučavanja.
Oklopna vozila rezervnih snaga Eufora, njih desetak, bila su u sredu bila raspoređena na području Pala, a reč je o planiranoj vežbi sa Oružanim snagama BiH, navodi Srna.
Vozila su se nalazila na parkingu Tržnog centra „Tom“, kod stadiona „Vlajko Petrović“ i u užem centru Pala, prenosi RTRS.
Načelnik opštine Pale Boško Jugović uputio je pismo komandi Eufora u kojem je zamolio da ubuduće, ukoliko imaju potrebe za obavljanjem planiranih aktivnosti njihovih jedinica na području te lokalne zajednice, o tome obaveste Opštinsku upravu ili njega kao načelnika.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala