- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srceparajuće scene i pobeda koju Beloruskinja nije mogla da slavi /video/

© AP Photo / Lynne SladkyArina Sabalenka i Paula Badosa
Arina Sabalenka i Paula Badosa - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2024
Pratite nas
Arina Sabalenka plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu posle predaje Paule Badose pri rezultatu 3:3 u odlučujućem setu. Meč su obeležile dirljive scene jer su beloruska i španska teniserka najbolje prijateljice, a Arina je posle pobede istakla da ne može da bude srećna.
Nikada nije lako Arini Sabalenki i Pauli Badosi kada treba da igraju jedna protiv druge zbog velikog prijateljstva koje imaju van terena, ali od duela ipak ne mogu da pobegnu što je bio slučaj i u Štutgartu.
Belouruskinja je osvojila prvi set posle taj brejka 7:6, potom je Badosa uspela da je nadmudri u drugom 4:6, a pri rezultatu 3:3 u odlučujućem setu španska teniserka osetila je bolove i shvatila da ne može više da igra.
Prišla je Arini i rasplakala se, da bi druga teniserka sveta posle toga istakla kako ne može da bude srećna zbog pobede jer joj se najbolja prijateljica muči ponovo sa povredom.

„Zaplakaću, da budem iskrena. Mnogo mi je žao zbog nje, volim tu devojku. Trenutno nemam nikakve emocije, nisam srećna, nisam tužna. Samo želim da se zahvalim ljudima koji su ostali do kraja“, rekla je Sabalenka.

Badosa nažalost zaista nema sreće jer je povrede muče već duži period i taman kada odluči da se vrati i oseti se spremno javi se neki novi problem koji je spreči da prikaže tenis kakav ume da prikaže.
Sabalenka je tokom teškog perioda svojoj prijateljici bila velika podrška, a na isti način joj je i uzvraćeno. Ostaće upamćena scena iz Majamija gde je Beloruskinja doživela tragediju kada je njen bivši partner izvrđio samoubistvo, a samo dva dana kasnije morala je na teren. Protivnica je i tada bila Badosa.
Jan Nepomnjašći - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2024
SPORT
Rus satima lomio i slomio Indijca – ceo svet se divi momku iz Brjanska
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala