- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Vesić: Ako tag sa Crnom Gorom ne proradi do kraja maja, neko iz Puteva će morati da podnese ostavku

© Sputnik / Lola ĐorđevićNaplatna rampa
Naplatna rampa - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2024
Pratite nas
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da zajednički tag sa Crnom Gorom nije u potpunosti profunkcionisao 15. aprila, kako su najavili „Putevi Srbije“ i da će, ukoliko se to ne desi ni do kraja maja, za probijanje rokova neko ko je nadležan za taj posao u „Putevima“ morati da snosi odgovornost.
Prethodno su „Putevi Srbije“ najavili da će 15. aprila biti uspostavljen zajednički tag sa Crnom Gorom, 15. maja sa Hrvatskom, a početkom juna i sa Grčkom.
„Putevi Srbije su saopštili da je za sada taj zadatak polovično urađen. Iako je rok bio prošli septembar, oni su sebi dali novi rok - 15. april. Sada vozači iz Crne Gore mogu da koriste svoj tag u Srbiji, ali srpski tag ne funkcioniše u Crnoj Gori“, rekao je Vesić za TV Prvu.
Zbog kašnjenja je, kaže, zatražio zvaničan izveštaj tog preduzeća.
„Sami su ponovo dali sebi novi rok, rekli su da će srpski tag da radi u Crnoj Gori do kraja maja. Sačekaću i taj kraj maja, pa će posle toga neko morati da podnese ostavku, jer ne radi svoj posao kako treba i daje rokove koji ne mogu da ispune. Osoba koja je u ime Puteva davala javna obećanja, ako ne budu ispunjena, moraće da podnese ostavku“, poručio je Vesić.
Preuzete obaveze, dodao je, moraju da se završavaju na vreme, jer vozači iz Srbije očekuju mogućnost korišćenja taga i u susednim zemljama.
„Ja sam srpski ministar i mene interesuje da srpski vozači mogu da koriste srpski tag u drugim zemljama. A to se u Crnoj Gori još nije dogodilo. Drago mi je što će crnogorski vozači moći sa svojim tagom da prolaze srpske naplatne rampe jer će gužve biti manje. Ali za mene je ovaj posao završen tek kada srpski vozači sa našim tagom budu mogli da putuju kroz Crnu Goru“, rekao je Vesić.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala