- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

„Već je u toku“: Bivši američki obaveštajac otkrio zlokoban plan SAD za Ukrajinu

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaAmerički instruktori sa ukrajinskim vojnicima
Američki instruktori sa ukrajinskim vojnicima - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2024
Pratite nas
Američka vlada iskoristila je Ukrajinu za suprotstavljanje Rusiji, a sada je spremna da je se otarasi, izjavio je bivši obaveštajac američke vojske Skot Riter u intervjuu na Jutjub kanalu „Reporterfy Media & Travel“.
„Koristimo ih kao sredstvo za sprovođenje globalnije politike slabljenja Rusije. Kao i svako drugo sredstvo, koristimo je (Ukrajinu), dok se ne slomi, a zatim ga odbacujemo. Sada smo u procesu posmatranja kako se rešavaju uništene Ukrajine“, objasnio je on.
Riter je istakao da je Zapad lagao Ukrajinu od samog početka: nikada nisu ni planirali da je prime u Evropsku uniju, kao ni u NATO. Prema njegovom mišljenju, cilj Sjedinjenih Američkih Država bio je da se ova bivša sovjetska republika pridobije kako bi zatim bila iskorišćena protiv Rusije.
Stručnjak je dodao da je ovakva politika dovela do uništenja zemlje i pogibije mnogih Ukrajinaca.
Zapadni mediji sve češće izveštavaju da su se SAD i EU umorile od ukrajinske krize, kao i o slabljenju podrške kijevskom režimu. Prema informacijama TV En-Bi-Si, američki i evropski zvaničnici već razmatraju sa ukrajinskim vlastima moguće posledice mirovnih pregovora sa Rusijom, uključujući i to, čega će bivša sovjetska republika, verovatno, morati da se odrekne radi sporazuma.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala