- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija napravila robote za evakuaciju ranjenika sa fronta

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaHaubice "Giacint S" u krasnolimanskom pravcu
Haubice Giacint S u krasnolimanskom pravcu - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2024
Pratite nas
U Rusiji je napravljen višenamenski transportni robot koji može, između ostalog, da evakuiše ranjenike sa fronta, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Ministru odbrane Rusije Sergeju Šojguu u centru „Patriot“ u Podmoskovlju predstavljeno je više od 30 perspektivnih modela naoružanja, vojne i specijalne tehnike.
„Predstavljena su i višenamenska robotizovana transportna vozila, predviđena za transport zaliha i evakuaciju. Mogu da se koriste i kao platforma za montiranje različite radne opreme i naoružanja. To je linija robotizovanih multifunkcionalnih platformi koje imaju šasije sa točkovima i na gusenicama“, saopštila je ruska vojska.
Šojgu je istakao da je zoni specijalne operacije potreban medicinski robot i naložio je da se ubrza njegovo usavršavanje i puštanje u masovnu proizvodnju.
„Danas moramo da obezbedimo evakuaciju ranjenika sa fronta. To treba da se uradi maksimalno bezbedno i brzo. To moramo testirati na frontu i odmah pokrenuti serijsku proizvodnju“, rekao je ruski ministar odbrane.
On je naložio svojim zamenicima da pojednostave proceduru prijema novih modela u naoružanje, ako budu uspešno testirani u zoni specijalne vojne operacije.
Sergej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2024
RUSIJA
Šojguu predstavljeno 30 perspektivnih modela vojne tehnike, jedno je lično i provozao
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala