- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Pretres u Agenciji za sprečavanje korupcije Crne Gore, uhapšena direktorka

© Sputnik / Boban NovovićCrnogorska policija
Crnogorska policija - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2024
Pratite nas
Direktor crnogorske Agencije za sprečavanje korupcije Jelena Perović uhapšena je u akciji Specijalnog policijskog odeljenja, javljaju crnogorski mediji.
Službenici Specijalnog policijskog odeljenja ušli su jutros sa nalogom za pretres u zgradu Agencije za sprečavanje korupcije.
Perovićeva je, kako se navodi, uhapšena po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.
Drugi detalji za sada nisu poznati i očekuje se zvanično saopštenje.
Budžetska inspekcija kontrolisala je Agenciju u sklopu godišnjeg plana, a nalaz je objavljen 22. marta. Ministarstvo finansija je tada nalaz inspekcije uputio je Specijalnom državnom tužilaštvu koje je na osnovu dostavljene dokumentacije formiralo krivični predmet.
Tada su iz inspekcije upozorili na to da je Perović tokom 2023. godine pisala sebi prekovremeni rad i varijabile, za šta je primila gotovo 13.500 evra što je, utvrdili su iz inspekcije, suprotno Zakonu o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, prenosi RTCG.

„Nema nedodirljivih, sa državom nema igranja“

Potpredsednika Vlade za bezbednost, unutrašnju politiku, evropske i spoljne poslove Aleksa Bečić pohvalio je, kako je naveo, još jednu uspješnu operaciju Specijalnog policijskog odeljenja Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva.
„Obećali smo transparentnost, efikasnost i pravičnost u bezbednosnom sistemu i današnjim hapšenjem pokazujemo da smo na pravom putu“, kazao je Bečić.
On je poručio da nema privilegovanih i da nema kompromisa sa osnovnim vrednostima društva.
„I definitivno, nema nedodirljivih. Ovo hapšenje je jasan signal i poruka da ćemo nastaviti sa čvrstom rukom pravedne i odlučne države sa kojom nikada više nema igranja i kompromitovanja“, istakao je Bečić.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala