Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Prate i snimaju Jeremića na Ist Riveru: Regionalne uhode dobile jasan odgovor srpske strane

© AP Photo / Seth WenigZgrada Ujedinjenih Nacija u Njujorku
Zgrada Ujedinjenih Nacija u Njujorku - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2024
Pratite nas
Diplomatska misija Srbije u Njujorku, koju predvodi Vuk Jeremić, zasmetala je pojedinim regionalnim dušebrižnicima. Jeremića, po svemu sudeći, u borbi da spreči usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici, ometaju pojedinci koji uhode našu delegaciju na Ist riveru.
Saradnik Jeremića i jedan od članova srpske delegacije, Stefan Jovanović, objavio je na društvenim mrežama da je bosanski novinar Ivica Puljić snimao našu delegaciju tokom posete Njujorku.
„Na odlasku sam ga pozdravio tradicionalnim srpskim pozdravom što ga je izuzetno 'obradovalo' da je posle morao da objavljuje prostačke objave”, napisao je Jovanović na svom nalogu na Iksu.
Podsetimo, diplomatsku misiju u Njujorku predvodi Vuk Jeremić, specijalni izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji će predsedniku GS UN uručiti njegovo pismo ali preneti mu i usmene poruke.
Rezolucija pod nazivom „Međunarodni dan refleksije (razmišljanja) i sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine“ treba da bude predstavljena Generalnoj skupštini UN danas, a o njoj će se glasati 2. maja.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala