- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pismo za kraj jedne sjajne karijere – „Da li sam ja taj čovek?“

© AP Photo / Charles KrupaBlejk Grifin
Blejk Grifin - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2024
Pratite nas
NBA as i nekadašnji prvi pik na draftu Blejk Grifin odlučio je da okonča jednu uspešnu karijeru i da „okači patike o klin“. Bivši košarkaš Bruklin Netsa doneo je tešku odluku u 35. godini, a odluku da se povlači sa parketa iz magične igre pod obručem, saopštio je pismom na društvenim mrežama.
Prva asocijacija na Beljka Grifina svima onima koji prate košarku, čak i površno, jesu monstruozna zakucavanja. Grifin kog su Klipersi 2009. godine izabrali kao prvog pika, pobedio je na takmičenju u zakucavanjima dve godine kasnije i u klubu iz Los Anđelese proveo je čak devet godina.
Nosio je još dresove Detroita, Bruklina i Bostona i čak šest puta bio je učesnik Ol-star vikenda.
Iako nikada nije osvojio šampionski prsten u NBA ligi, Grifin je imao karijeru na kojoj bi mu mnogi pozavideli. Jednostavno, povrede su uzele danak zbog načina na koji je Blejk igrao košarku, „lomivši obruče“ ubacujući čak i lakat na dno mrežice.
„Nikada nisam zamišljao da ću biti čovek koji će da piše pismo košarci za kraj karijere. I, još nisam taj čovek. Ali, kada podvučem srtu i napravim retrospektivu svoje karijere, jedan osećaj koji mi se večito javlja i jedna stvar koju želim da izrazim jeste zahvalnost. Zahvalan sam za svaki momenat, ne samo na onim dobrim kao što su pobede i nagrade, zakucavanja i momenti za pamćenje koje sam proveo sa porodicom, prijateljima, navijačima, saigračima i trenerima. Mogao bih da nastavim da pričam o ljudima u mom životu koji su mi mnogo pomogli u karijeri. Ali, u ovom kratkom pismu moram da sae obratim mojim roditeljima Tomiju i Gejl, mom bratu Tejloru, za njihovu bezuslovnu podršku. Na kraju i mom agentu Semu Goldfederu, kji je često bio moj glas razuma“, naveo je u pisku Blejk.
Grifin je dodao još i sledeće.
„Zahvalan sam i za one momente koji nisu bili baš tako sjajni. To su porazi, povrede, operacije, lekcije, slomljena srca. Ne bi ovo pismo bili o penziji bez toga da pomenem hejtere. I oni su deo svega ovoga 14 godina. Košarka mi je dala toliko toga u životu, da apsolutno ne bih ništa promenio. Završio sam i radujem se narednom koraku u svom životu. Žalim se. Mada, stanite. Da li sam ja taj čovek?“, zapitao se na kraju pisma Blejk Grifin, aludirajući na priču da nikada nije sebe zamišljao kao čoveka koji u svom oproštaju piše košarci pismo...
Jedno je sigurno, obruči u NBA ligi mogu da odahnu, otišao je onaj koji ih je „čupao“ i „lomio“ svojim monstruoznim zakucavanjima – do laktova!
Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2024
SPORT
Čović: „Neka dođu dole i objasne nam kuda da izađemo“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala